Image
Fietsen
Je bent automobilist maar je wil van transportmiddel veranderen en je ecologische voetafdruk verminderen? Dan is de fiets zeker iets voor jou!

De fiets, een goede manier om in beweging te blijven

In onze steeds meer zittende maatschappij is fietsen een uitstekende manier om dagelijks te sporten. Als je fietst, blijf je immers in beweging in plaats van achter een autostuur te zitten. En je zal er snel de voordelen van inzien!

Een fiets kopen? Dat hoeft niet per se!

Je eigen fiets hebben is goed maar je hebt wel stalling nodig als je hem niet gebruikt. En fietsdiefstal komt spijtig genoeg vaak voor. Probeer een andere oplossing zoals de deelfiets.

Fietsen om minder belastingen te betalen

Naar het werk fietsen kan fiscaal interessant zijn als je een bepaald aantal kilometers aflegt. De overheid heeft immers een fietsvergoeding ingevoerd. Concreet betekent dit dat de vergoeding aangeboden wordt door je werkgever en de kosten dekt die je als fietser maakt. De fietsvergoeding is vrijgesteld van belasting ten belope van € 0,23 per kilometer.

Ga voor multimodaal

Woon je te ver weg van je werk? Neem je fiets mee op de trein! Beschik je over een plooifiets, dan hoef je geen extra kosten te betalen. Voor een traditionele fiets daarentegen heb je een bijzonder treinticket nodig dat weinig verschilt in prijs. Als je geen fiets hebt, dan kan je er altijd een ter plaatse huren. Alle info over het huren van een fiets vind je in de bovenstaande paragraaf  ‘Een fiets kopen? Dat hoeft niet per se.

Andere mogelijkheden

Ter gelegenheid van de Week van de Mobiliteit besteedt Touring aandacht aan de verschillende mogelijke alternatieven voor de personenauto. Is de fiets niet echt iets voor jou? Probeer dan eens het openbaar vervoer!