Image
salon auto

Ook al krijgt hij steeds meer kritiek te verduren, toch blijft de auto een belangrijke rol spelen in onze samenleving. Het bewijs? Het onbetwistbare succes van het Autosalon van Brussel, dat vanaf 10 januari zijn deuren opent ... Ook Touring tekent present, met tal van leuke verrassingen!

Hier vind je alle praktische info om je bezoek aan het Salon tot in de puntjes voor te bereiden.

Waar en wanneer?

De 98e editie van het Autosalon gaat door van vrijdag 10 tot zondag 19 januari in de paleizen op de Heizel. De beurs is toegankelijk van 10.30 tot 19 uur. Zoals elk jaar zijn er ook nocturnes voorzien (tot 22 uur), op vrijdag 10, maandag 13 en vrijdag 17 januari.

Ben je op zoek naar een specifieke auto? Elektrisch, hybride of iets anders? Download de app AskLee (Apple en Android) om hier gemakkelijk je weg in te vinden en niks te missen!

Wil je snel weten waar de stands van je favoriete merken zijn? Raadpleeg hier de lijst van de exposanten.

Hoe geraak je er?

Brussels Expo is toegankelijk via Gate A (kant Atomium en metrostation) en via de voetgangersbrug van parking C aan de achterzijde van het tentoonstellingspark. Wie de grote drukte wil vermijden, raadpleegt best www.autosalon.be om te kijken hoe het gesteld is met verkeersdrukte en bezoekersaantallen.

Met de trein

Neem een “B-Dagtrip” all-inticket: heen- en terugreis (NMBS-trein en MIVB-metro) plus toegang tot het autosalon. Variabel tarief volgens vertrekstation: van 21,90 tot 29,40 euro (te koop in alle treinstations).

Tickets

Gratis onder de 5 jaar.

10 euro voor kinderen van 6 tot 12 jaar.

15 euro voor volwassenen.

7 euro extra voor toegang tot de Dream Cars.

Minder betalen? Koop je tickets op voorhand online op de website van het autosalon!

Blijf zen met Touring

Wil je je bezoek aan het Salon beginnen met een flinke energieboost? Kom dan langs op de stand van Touring, waar een zen-ruimte je opwacht en waar je gratis kan genieten van een zittende massage. Je bereikt de stand op Paleis 9 - via de Patio (rechtstreekse toegang langs de voetgangersbrug van parking C). Of verkies je jouw deugddoende massage na een vermoeiende dag rondslenteren op het Salon? Dat kan natuurlijk ook.

Vraag onze hostessen naar onze wedstrijd en waag je kans om een om 1 van de 5 zen geschenkdozen te winnen in samenwerking met Vivabox.

 

Image
Vivabox

Ontdek de Touring-tankkaarten

Op de Touring-stand kan je ook terecht voor een supervoordelige tankkaart! Ben je lid van Touring en tank je weleens bij Total, Esso, Texaco, Q8, …? Kom dan zeker langs om je gratis Touring-tankkaart te bestellen. Ter gelegenheid van het Autosalon krijg je zelfs tot 30 euro brandstof cadeau bij je eerste bestelling, bovenop al die andere voordelen die aan onze tankkaarten verbonden zijn. Dit aanbod is ook naast het Autosalon geldig: surf vóór 20 januari naar onze website.

Andere activiteiten op het Salon

  • #WeAreMobility Test Track (Patio): De expositie #WeAreMobility verhuist naar het centrum van de infrastructuur in de Patio en pakt opnieuw uit met zijn traditionele testparcours. Hier kan je allerlei micromobiliteitsvoertuigen uitproberen, zoals hoverboards, elektrische steps, monowheels enzovoort. Er zijn instructeurs aanwezig, plus de nodige veiligheidsuitrusting!
  • Car of the Year (Paleis 5): De finalisten van "Car of the Year 2020", de verkiezing van de Europese auto van het jaar 2020, zijn te zien bij de ingang van Paleis 5. De winnaar wordt bekendgemaakt op het Autosalon van Genève in maart, maar bezoekers van het Brusselse Autosalon kunnen proberen om de volgorde van de top 7 te voorspellen en zo een reis naar Genève winnen, met VIP-toegang tot het Autosalon!
  • Wereldtentoonstelling 2020 (Patio): De Wereldtentoonstelling van 2020 vindt plaats in Dubai, in de Verenigde Arabische Emiraten, van 20 oktober 2020 tot 10 april 2021. Het Belgisch paviljoen zal gebouwd worden rond drie hoofdassen, waaronder mobiliteit. Dit thema wordt in Brussel in de kijker gezet en een van de bezoekers kan tijdens het Salon een reis naar Dubai winnen.
  • Win2Race (Paleis 4): Fan van autosport? Ontdek vooraan Paleis 4 een themazone van 220 m², die gedeeld wordt door het circuit van Spa-Francorchamps, Kronos Event en Michel Vaillant. Ook Jacky Ickx zal in de bloemetjes gezet worden. De beste Belgische piloot aller tijden viert een paar dagen voor het Salon trouwens zijn 75ste verjaardag.
  • E-Test Track (Paleis 9): Toekomstige motards blazen verzamelen in Paleis 9, waar kinderen van 3 tot 12 jaar zich op een circuit van 200 m² kunnen uitleven op mini elektrische motorcrossfietsen. Op dit circuit, aangelegd door Start2Ride en Fedemot, zullen ook volwassenen het gebruik van elektrische bromfietsen van klasse A kunnen ontdekken.

Ontdek de nieuwe automodellen die op je wachten op het Salon.

Deel deze inhoud