Image

De zomer staat op veel plaatsen in Frankrijk synoniem voor overvolle stranden. Gelukkig zijn er alternatieven.

Frankrijk staat wereldwijd bekend om zijn prachtige kustlijn, variërend van de glamoureuze stranden van de Côte d'Azur tot de ruige kusten van Bretagne. Naast de populaire stranden wachten er nog tal van verborgen juweeltjes om ontdekt te worden. Enkele suggesties voor de avonturiers en liefhebbers van rust of exclusiviteit.


Frankrijk Crozon
Plage de L'île Vierge in Crozon in Bretagne. © Crozon-bretagne.com


Paloma Beach, Côte d'Azur

Paloma Beach ligt verborgen aan de prestigieuze Franse Rivièra. Het strand maakt deel uit van een kleine inham nabij Saint-Jean-Cap-Ferrat. Dit semiprivéstrand is minder bekend bij toeristen en trekt vooral locals aan. Met zijn spectaculair uitzicht op de omliggende heuvels en het heldere blauwe water beleef je een exclusieve strandervaring ver weg van de gebruikelijke drukte.


Plage de la Mala, Cap d'Ail

Net buiten Monaco ligt Plage de la Mala, een prachtig strand omgeven door hoge kliffen. Het strand bereik je via een steile trap, wat bijdraagt aan zijn afgescheiden sfeer. Let wel, voor een drankje op dit strand moet je relatief diep in de buidel tasten. Je eigen frigobox meebrengen is dan weer geen goed idee.


Verborgen parels in Bretagne

Ook Bretagne in het westen van Frankrijk beschikt over enkele prachtige verborgen stranden die minder bekend zijn bij het grote publiek. Check het spectaculaire Plage de L'île Vierge in Crozon, het door rotsen omgeven Anse de Port Blanc aan de rand van Dinard en de stranden rondom Cap d'Erquy.

Frankrijk Cap d'Erquy
De stranden rondom Cap d’Erquy. © Lamoureux Alexandre


Plage de l’Estagnol, Bormes-les-Mimosas

Nabij Bormes-les-Mimosas aan de Côte d'Azur is het heerlijk verpozen op de Plage de l’Estagnol. Dit strand is omgeven door een dicht dennenbos dat natuurlijke schaduw biedt, een zeldzaamheid aan de zonnige Franse kust. Het zand is fijn en goudkleurig. Het water is ongewoon kalm en helder, ideaal voor wie van zwemmen en snorkelen houdt.

Tol in Frankrijk

Image
Frankrijk tolwegen

En France, la plupart des autoroutes sont à péage. Quel est le moyen le plus simple de payer et comment les tarifs sont-ils calculés?