Image
Duurzaam toerisme
Circa 9 procent van de Belgische vakantiegangers heeft affiniteit met duurzaam reizen.

Een en ander blijkt uit Europees onderzoek van de TUI Group dat hiervoor de afgelopen 2 jaar 3000 mensen ondervroeg. Voor alle duidelijkheid: TUI sprak ook met reizigers die hun reis bij een andere touroperator boekten.

Uit het onderzoek blijkt verder nog dat maar liefst twee derde van de reizigers bereid is om rekening te houden met het milieu. Stoorzender is de kostprijs van dergelijke reizen. Anders gezegd: als men ‘te veel’ moet betalen voor een milieuvriendelijk hotel, haakt men alsnog af.

 

De belangrijkste cijfers uit het onderzoek

  • 55% van de respondenten vindt dat het aanbod voor duurzame vakanties te klein is
  • 84% van de respondenten vindt het verminderen van de CO2-voetafdruk belangrijk
  • 68% geeft de bereidheid aan om in hun dagelijks leven een stap achteruit te zetten qua lifestyle met het oog op een beter milieu
  • Circa 66% van de respondenten is van mening dat de verantwoordelijkheid voor duurzaam reizen bij de reisorganisaties ligt en niet bij zichzelf

TUI laat in dit verband weten reeds in 2015 voor een duurzaamheidsstrategie te hebben gekozen. Belangrijk daarin zijn onder meer het aanbieden van verse, lokale of regionale voedingsproducten op de bestemming en het vermijden van afval. Daarnaast wil de touroperator enkel met de meest koolstof-efficiënte luchtvaartmaatschappijen samenwerken.

Meer info: de TUI Care Foundation