Citytrip gepland? Vergeet deze 7 items niet!

25/03/2019
citytrip

Door Bart De Landtsheer

Wie op citytrip gaat, heeft doorgaans de neiging om vrij laat de koffers te pakken. Met als gevolg dat er al eens belangrijke spullen vergeten worden. Kortom, pak je koffers tijdig en denk daarbij ook aan deze 7 nuttige items.

1. Bagage op wielen

Sportzak ingepakt? Dan vind je het beslist leuk om te ‘sleuren’. Koffers met 2 of idealiter met 4 wieletjes zijn zoveel handiger in een stad, op de luchthaven, op het openbaar vervoer…

 

2. Adapters

Stopcontacten en voltages zijn niet overal identiek. Check vooraf en koop in eigen land een adapter om te vermijden dat je er in het buitenland moet naar zoeken. Er staan andere zaken op de planning, toch?

 

3. Kredietkaarten, rijbewijs…

Heb je ze allemaal nodig? Wellicht niet. Bij diefstal van je portefeuille ben je beter af als je niet alles bij je hebt. Laat je rijbewijs thuis als je toch niet gaat rijden en al die lid- en spaarkaarten heb je ook niet nodig. Check wel vooraf met de bank of jouw bank- en/of kredietkaart ‘open staat’ voor het land dat je bezoekt.

 

4. Opgelet voor zakkenrollers

Maak je geen illusies: élke stad heeft zijn zakkenrollers. Stop je geld in een geldriem of een andere verborgen ruimte. Indien mogelijk: zorg voor een kleine portefeuille waarin je enkel het meest noodzakelijke opbergt.

 

5. Schoenen

Laat je dure schoenen maar thuis en pak de naaldhakken enkel in als je ze écht nodig hebt. Zorg voor schoenen die wat kilometers kunnen verdragen want je zult vermoedelijk méér stappen dan je thuis gewend bent.

 

6. Lichte regenjas en paraplu

Vergis je niet, het kan overal regenen. Zowel regenjas als paraplu kun je in een ‘light’ uitvoering vinden. Wacht niet tot het regent op je bestemming want lokale handelaars doen dan gouden zaken door jou dure maar waardeloze paraplus aan te smeren.

 

7. Een powerbank

Iedereen fotografeert tegenwoordig met zijn smartphone en sinds we in Europa vrij kunnen ‘roamen’ zijn we quasi de klok rond online. Met als gevolg dat je batterij leeg is net op het moment dat je dé selfie gaat nemen op de top van de Eiffeltoren.

Bart De Landtsheer

Bart De Landtsheer

Bart de Landtsheer trekt al meer dan 30 jaar naar de mooiste bestemmingen ver weg of dichtbij. Geniet mee van zijn inspirerende reisverhalen.

Ook door Bart De Landtsheer: Wees verstandig, spring veilig om met de zon | Duurzaam naar zee? Boek een ‘Happy Trip’! | Een dagje aan zee? Stop deze 7 items in je strandtas! | 9 uit-tips: de groene rand van Brugge | Vakantiebarometer 2019: dit zijn de trends! | Meer info...

Verwante inhoud