Image
Cuba: authentiek en onvergetelijk

Cuba heeft het allemaal: zon, zee en strand maar ook een uniek patrimonium. Absolute must is een stadsbezoek aan Havana.

Havana is vast blijven haken in zijn eigen geschiedenis en dat weerspiegelt zich in het unieke straatbeeld: de opmerkelijke maar ook vervallen architectuur, getalenteerde straatmuzikanten die de beste salsa’s en rumba’s uit hun aftandse instrumenten knijpen, mannen en vrouwen met een dikke sigaar in de mondhoek en uiteraard de typerende Amerikaanse oldtimers uit de jaren 50 en vroeger.

Het is dan ook een aanrader om het authentieke Havana vanuit zo’n oude taxi te bezichtigen: het opgeknapte Plaza Vieja, het art-nouveauhotel Palacio Viena, Plaza de Armas, het Castillo de la Real Fuerza, de Fundación Destileria Havana Club, enz.

Wanneer bezoeken? Zo snel mogelijk als je de echt authentieke charme nog wil opsnuiven. Nu de VS zijn relaties met Cuba weer wat heeft versoepeld, staan de hotel- en casinoketens elkaar te verdringen om grote lappen van Havana op te kopen en te restaureren.

Dat laatste is een belofte die niet iedereen gelooft maar er rest de Cubanen weinig keuze: de economie kan het geld van de toeristen heel goed gebruiken.

4 must do’s Cuba:

  1. Casa Compay Segundo: de beste livemuziek in de sfeer van de Buena Vista Social Club

  2. Hotel Ambos Mundos: het kamertje waar Ernest Hemingway werkte

  3. Naar het strand: Holguín,  Guardalvaca, Trinidad en Varadero

  4. De beste mojitos in Havana: Hotel Nacional de Cuba, Bar Monserrate of El Gato Tuerto

Praktische info:

  • Officiële website: www.cubatravel.cu
  • Lokale munteenheid: Cubaanse Peso
  • Reisdocumenten: Paspoort geldig tot na terugkomst en visum
  • Tijdszone: GMT -5
Deel deze inhoud