Image
De 7 dolste pretparken (net) over de grens!
De Paasvakantie is begonnen en de pretparken draaien weer op volle toeren. In eigen land kun je naar Bellewaerde, Bobbejaanland, Plopsaland en Walibi maar dit zijn onze 7 favorieten net over de grens.

In de ons omringende landen, met name Nederland, Duitsland en Frankrijk, heeft men de afgelopen maanden niet stilgezeten. Dit zijn onze 7 favoriete pretpleisters net over de grens en iets verder weg.

 

1. Een beetje Belgisch: Parc Astérix

Wie de stripverhalen van Astérix kent, weet waaraan hij/zich mag verwachten: lachen, gieren en brullen. Jawel, de humor uit de strips zit ook verwerkt in de attracties. De namen alleen al: hydrolix, lavomatix, aérodynamix, enigmatix, etc. Geen grote nieuwe attracties hier maar wél een nieuw gezinsspektakel: Crypto – Illusions et Mentalisme.

Tip: er rijdt tegenwoordig een OUIBUS tussen Brussel en Parc Astérix ten noorden van Parijs. Tickets vanuit Brussel vanaf 10 euro per persoon.

Online tickets vanaf 41 euro.

 

2. Marvel komt naar Disneyland Paris

Disneyland Park en het aanpalende Walt Disney Studios Park zijn het ganse jaar open en bijgevolg is er geen grootse opening gepland naar aanleiding van de Paasvakantie. Maar ‘business as usual’ is het nu ook weer niet: het park maakt zich namelijk op voor de komst van een nieuwe show: Marvel – Super Heroes United (video).

Deze live-action superproductie combineert een podium van maar liefst 400 m² met een van de grootste LED-schermen in Europa, ongelooflijke special effects en drones binnen in het theater. Bezoekers reizen dankzij de magie van videoprojecties en special effects naar het ‘Sanctum Sanctorum’, bezoeken het laboratorium van Dr. Abraham Erskine en gaan zelfs het heiligdom binnen van de kwaadaardige schurk Thanos.

Op de helden van Marvel is het nog wachten tot 10 juni maar vanaf de Paasvakantie tot en met 31 mei loopt het Festival van Piraten en Prinsessen, een interactieve show met 85 artiesten. De toeschouwers kiezen voor een kamp – prinsessen of piraten – en bepalen zo welk spektakel ze te zien krijgen.

Online tickets vanaf 69 euro (Disneyland Park) of 89 euro (beide parken).

 

3. Vernieuwde Python in de Efteling

In de Efteling is de Vliegende Hollander weer open en de Python werd helemaal opnieuw heropgebouwd; de klassieker straalt als nooit tevoren. Vanaf 7 april zijn er dagelijks vier voorstellingen van de spannende parkshow Raveleijn. Intussen zijn de Sprookjesbosbewoners klaar met de voorjaarsschoonmaak: maar liefst 45.000 lentebloemen brengen het park in lentesfeer. 

Online tickets vanaf 36 euro.

 

4. Onbekend maakt onbemind: Toverland

Minder bekend is Attractiepark Toverland dat je ook bij onze noorderburen vindt. Maar opgelet, in dit magische attractiepark staat de hoogste, snelste en langste houten achtbaan van de Benelux: Troy. Nieuw deze zomer (vanaf 7 juli) is de opening van de 40 meter hoge wingcoaster Fēnix. Bij dit type achtbaan hangen de karretjes naast de baan, waardoor er een unieke vliegervaring gecreëerd wordt. Fēnix haalt een topsnelheid van 95 kilometer per uur en gaat maar liefst drie keer over de kop.

Online tickets vanaf 25,50 euro.

 

5. Beste pretpark ter wereld: Europa Park

Voor het beste pretpark ter wereld moet je naar het Zwarte Woud: Europa Park.

Hier sleutelt men constant aan de attracties en slaagt men er elk jaar opnieuw in om zowel de technologische als entertainmentgrenzen te verleggen. Voor grote nieuwe attracties is het wachten tot de zomer. Dan gaat de CanCan VR-coaster (voormalige Eurosat) in de zone Frankrijk open. Maar ook elders in het park werden aanpassingen en uitbreidingen doorgevoerd: nieuwe shows, nieuwe restaurants, nieuwe VR-belevingen en thema’s, etc. Een volledig overzicht vind je hier en in deze video.

Online tickets vanaf 49,50 euro.

 

6. Dichter bij huis: Phantasialand

Dichter bij huis bevindt zich Phantasialand, een pretpark met een lange traditie maar met een bijzonder ruim aanbod rollercoasters, waterattracties, darkrides, thrillrides en diverse kinder- en familieattracties. Na de Taron en Raïk tellen de coasterfans intussen af naar F.L.Y. in de nieuwe themazone ‘Rookburgh’. Een precieze lanceringsdatum is er nog niet, maar je kunt intussen al adrenaline opbouwen met dit filmpje.

Online tickets vanaf 47,50 euro.

 

7. Net als in de film: Movie Park

Nog steeds net over de Duitse grens: Movie Park, een pretpark in ware Hollywoodstijl compleet met lookalikes die de bezoekers op diverse plaatsen in het park verrassen. Zoals Marilyn Monroe die met limo door het park rijdt. Of er net als vorig jaar een attractie van het kaliber van de triple-launchcoaster Star Trek op de planning staat? Neen, maar achter de schermen wordt wel hard gewerkt. Wordt vervolgd.

Online tickets vanaf 26,90 euro.

 

Pret in eigen land

Ook in eigen land is het pretparkenseizoen weer van start gegaan. Je leest er alles over in dit overzicht

En ook nog dit: bestel je tickets vooraf via de respectievelijke websites. Dat is niet alleen goedkoper, maar het bespaart jou ook de soms lange wachtrijen aan de kassa. De prijzen hierboven zijn het volwassenentarief per dag, exclusief parkeerticket.

Deel deze inhoud