Image
pretpark
Elk voorjaar is het reikhalzend uitkijken naar het nieuwe pretparkenseizoen. Ook dit jaar is dat niet anders! Wij zetten voor jou alle nieuwigheden - van de kust tot de Ardennen - op een rijtje.

Bellewaerde, Bobbejaanland, Walibi of Plopsa, wat wordt het? Met dit overzicht brengen we jou meteen in de stemming. Tip vooraf: koop je tickets online en bespaar vele euro’s! De tarieven hieronder, zijn de prijzen voor volwassenen.

Bellewaerde

Geen grote nieuwigheden hier behalve een nieuw avontuur in de 4D-cinema: The Son of Bigfoot. Het verhaal: Adam gaat op zoek naar zijn verloren vader en ontdekt dat hij Bigfoot is. Ter herinnering: Bellewaerde combineert dieren en pret in één park.

Dagtickets online vanaf 31 euro.

Virtual reality in Bobbejaanland

Bobbejaanland in Lichtaart pakt uit met ‘The New Dreamcatcher’ virtual reality (VR) coaster en een volledig gerenoveerd cowboydorp. De VR attractie is gebaseerd op de Air Race, de oudste attractie van het park en tevens de eerste hangende rollercoaster in Europa. Dankzij de VR-brillen wordt de vliegtuigjesrace spannender dan ooit: 600 meter vliegen in een ander universum, wie durft?

Het Cowboydorp werd ook onder handen genomen; het kon na 40 jaar wel een likje verf gebruiken.

Dagtickets online vanaf 21,90 euro.

Plopsa van de Kust tot de Ardennen

Na de grote opening van Heidiland vorig jaar, investeert Plopsaland De Panne dit jaar voornamelijk in een uitgebreid evenementenprogramma. Zet alvast de Nickelodeon Fandays in je agenda: 28, 29, 30 april en 1 mei. PAW Patrol, SpongeBob & Patrick, Dora & Diego, The Turtles en Shimmer & Shine zijn van de partij.

Tickets online vanaf 36,50 euro.

Ook in Plopsa Coo staan er een aantal gloednieuwe evenementen op het programma waaronder de Jurassic Weekends (10, 11, 12, 13, 19, 20 en 21/05) waarbij Plopsa Coo volledig in het teken van het dinosaurustijdperk komt te staan.

Dagtickets online vanaf 25,99 euro.

Exotische uitbreidingen in Walibi

Nieuw in Walibi: Exotic World, een pretzone in Polynesische stijl. Topattractie is de Tiki-Waka coaster, een achtbaan voor de ganse familie (kinderen vanaf 1 meter). Voor deze attractie werd de Coccinelle afgebroken; deze wordt later weer elders in het park opgebouwd. 

Aqualibi kreeg de afgelopen maanden een heuse make-over en krijgt er een kinderzone van ruim 700m2. Ideaal voor kinderen zonder zwemervaring. Het geheel baadt nu in een Caraïbische sfeer. Cocktail iemand?

Dagtickets online vanaf 31 euro (Walibi) en 21 euro (Aqualibi).

Net over de grens

Ook in onze buurlanden komt het pretparkenseizoen weer op gang. Je leest er alles over in dit overzicht.

Deel deze inhoud