Image
De Bahama’s: 700 eilandjes in ondiep water
De Bahama’s zijn afgeleid van het Spaanse Baha Mar, ondiepe zee, een gebied dat bestaat uit ruim 700 eilanden.

Vanaf de luchthavens van Miami zijn alle eilanden van de Bahama’s binnen maximaal drie uren vliegen bereikbaar. Met de ferry ben je relatief snel op Bimini of Grand Bahama maar dat zijn niet meteen de meest paradijselijke bestemmingen. Interessanter is New Providence omdat daar alle typische Bahamaanse elementen samenkomen: het culinaire, het koloniale en de aanstekelijke gastvrijheid.

Het culturele erfgoed ligt verspreid over het ganse eiland: uitkijktorens van piraten, forten, koloniale huizen, katholieke kerken, etc.

New Providence is het visitekaartje van de Bahama’s, maar naar eilandnormen is het er relatief druk. Wie op zoek is naar het ultieme eilandgevoel, kan onder meer naar de Exumas. De Exumas bestaan net als The Keys in Zuid-Florida uit een langgerekte sliert kleine eilandjes (keys of cays) maar hier zijn de eilandjes niet middels bruggen met elkaar verbonden.

Behalve Bimini, Grand Bahama, New Providence en de Exumas zijn er nog 12 andere zogeheten ‘hoofdeilanden’. Op www.bahamas.com vind je meer uitleg over deze eilanden. Ze hebben sowieso allemaal de glasheldere wateren gemeen die de Bahama’s zo aantrekkelijk maken voor vakantiegangers die hun vakantie op en onder het water willen doorbrengen.

De archipel is een paradijs voor zowel snorkelaars als duikers. Rond de eilanden liggen talloze vergane schepen, gecrashte vliegtuigen en andere bezienswaardigheden onaangeroerd op de zeebodem. Ervaren duikers vinden de interessantste duiksites op www.padi.com.

4 must do’s Bahama’s

  1. Pirates of Nassau Museum: leer Blackbeard en de piraten beter kennen

  2. Slavensteden, lees: dorpen opgericht door bevrijde slaven

  3. Big Major Cay op de Exumas: zwemmen en pootje baden met varkens

  4. Clifton Heritage National Land and Sea Park: het eiland in zijn meest pure vorm

Praktische info:

  • Officiële website: www.bahamas.com

  • Lokale munteenheid: Bahamaanse dollar (zelfde koers US dollar)

  • Reisdocumenten: Paspoort 6 maanden geldig vanaf binnenkomst, geen visum

  • Tijdszone: GMT -5

Deel deze inhoud