Image
ideale zomervakantie volgens kinderen - kind springt in een zwembad
Volgens vakantiewoningverhuurder Belvilla willen kinderen vooral een actieve vakantie en daarna pas met tablet en smartphone aan de slag.

Vakantiehuizenverhuurder Belvilla peilde met een beperkte enquête naar de vakantiewensen van ouders en kinderen. Daaruit blijkt dat kinderen hun ouders weinig rust gunnen tijdens hun welverdiende vakantie.

Actieve vakanties

Kinderen geven aan vooral te willen zwemmen en spelen. Uiteraard moet de tablet en/of smartphone mee maar het is volgens dit onderzoek een fabel dat kinderen ganse dagen digitaal willen doorbrengen. Wat volgens de studie dan weer wél klopt, is dat kinderen halve cultuurbarbaren zijn. Denk dus niet alleen aan jezelf tijdens je vakantie of zoek op je bestemming naar kindvriendelijke musea.

In contact blijven

Wat de digitale reisgezellen betreft, denken kinderen vooral praktisch: ze willen in contact blijven met hun vriendjes die er op dat moment niet bij zijn. En ook van en naar de vakantiebestemming blijken tablet en smartphone de ideale zoethouder op de achterbank. Wat ze op hun bestemming voornamelijk willen doen en hebben, is het volgende:

  1. 73% wil in en rond het zwembad stoeien
  2. 53% ‘eist’ wifi om contact te houden met de buitenwereld
  3. 42% van kinderen kijkt uit naar de speelfaciliteiten ter plaatse

En wat gaat er mee in de koffer?

  1. 42% verkiest de tablet en/of smartphone
  2. 29% pakt zijn/haar favoriete knuffel in
  3. 10% neemt niks mee en ziet ter plaatse wel
  4. 9% neemt ‘iets anders’ mee
  5. Slechts 7% neemt een boek mee of laat eruit voorlezen
  6. 3% zorgt voor voldoende eten en snacks
Deel deze inhoud