Image
Bus
100 werknemers zullen de komende 6 maanden bij wijze van test op een bus werken tijdens hun woon-werk-verkeer.

Een 100-tal werknemers zal 6 maanden van en naar hun vaste werkplek worden gebracht met een autocar die is omgebouwd tot een kantoor op wielen. Deze beschikt behalve over een toilet en werkplekken over een internetverbinding, voldoende stopcontacten, een koffiemachine en een printer. Gedurende de tijd aan boord zetten zij hun reistijd om in werkuren. Bedoeling van het project is om te achterhalen of dit nieuwe transportmiddel een duurzaam alternatief kan bieden voor het klassieke woon-werkverkeer.

Tijdens de testfase legt de autocar iedere werkdag het traject Gent – Halle af. Vierentwintig zitplaatsen worden ingevuld via een reservatiesysteem waar een honderdtal werknemers van de Colruyt Group gebruik van maken.

Colruyt gaat ervan uit dat het rijdende kantoor de filestress bij de werknemers verlaagt en dat er een positief effect is op hun werk-levensbalans. Daarnaast spreekt ook het groene karakter van dit concept de Colruyt Group aan. Vierentwintig mensen verplaatsen zich namelijk in één voertuig en dat zorgt voor minder voertuigen op de weg en een bijna zes keer kleinere CO2-uitstoot.

Deel deze inhoud