Image
tram Knokke
10 ideëen om een mooie zomer door te brengen aan de Kust

1. Knokke-Heist: het Zwin is weer open

Eindelijk, natuurpark het Zwin is na een lange verbouwing weer open voor het grote publiek. Niet alleen het bezoekerscentrum werd drastisch onder handen genomen, ook het natuurpark zelf kreeg een heuse upgrade.
Te herontdekken en beleven met het ganse gezin. Vergeet je verrekijker en waterdichte wandelschoenen niet!

Meer info: www.zwin.be

2. Brugge & Zeebrugge: muziek, cultuur en shopping

Een daguitstap naar Brugge is altijd een goed idee. Duik in de evenementenkalender en ga cultuur opsnuiven, geniet van een festival, ga lekker eten of kuier door de winkelstraten. Een paar hints voor Brugge/Zeebrugge: Feest in ’t Park, Cactusfestival, Navy Days, Cirque Plus en Festival van de Noordzee.

Meer info: www.vistitbruges.be

3. Bredene: BK zandkastelen bouwen

De evenementenkalender van Bredene is goed gevuld maar velen kijken uit naar het Belgisch Kampioenschap zandkastelen bouwen op 30 juli. Teams van 6 personen (maximaal 2 volwassenen) kunnen zich nog steeds inschrijven. Thema dit jaar: ‘Olympische Spelen Rio 2016’. Wie schrijft zich in?

Meer info op: www.bredene.be

4. De Haan: op en top belle epoque

De evenementenkalender van De Haan bruist van de goede ideeën: Trammelant, de Oude Klepperparade, de Garnalenfeesten, de Vosseslagfeesten, Coq Rock, [email protected] en nog veel meer. En dat alles in het authentieke kader van de belle epoque en de honderden huizen in de Engels-Normandische stijl.

Meer info: www.visitdehaan.be

5. Middelkerke: 26ste Tempelierszoektocht

Tot en met 1 augustus kun je deelnemen aan de 26ste Tempelierszoektocht, per fiets of auto. Je kunt overigens kiezen uit 2 varianten: mét of zonder strikvragen.

Meer info: toerismemiddelkerke.be en www.zvrosbeiaard.be

6. Oostduinkerke: fietszoektocht

Deze ontspannende zomerfietstocht loopt langs een autoluw traject van ca. 30 km en navigeert de recreatieve fietser langs kleine wegen door Koksijde, Oostduinkerke, Sint-Idesbald en Wulpen. Zoek de foto’s en los de vragen op.

Meer info: bezoeker.koksijde.be

7. Koksijde: spelen met 150.000 Clics blokjes

Koksijde en de Belgische speelgoedfabrikant Clics zorgen een zomer lang (tot en met 28 augustus) voor speelplezier in het Casino van Koksijde. Naast een impressionante expo van bouwwerken opgetrokken in Clics blokjes, zijn er ook verschillende speelzones met maar liefst 150.000 blokjes.

Meer info: www.clicskoksijde.be

8. Blankenberge: het Witte Paard wordt 80

Tot en met 5 september is het feest op de dijk in Blankenberge. Het Witte Paard serveert daar al vier generaties lang topamusement en variété. Bouw een feestje met Rob De Nijs en andere nationale en internationale sterren.

Meer info op: www.witte-paard.be

9. Wenduine: elk donderdagavond muziek

Van 6 juli tot en met 26 augustus kun je elke donderdagavond aan de Rotonde en Zeedijk met volle teugen genieten van jazz, reggae, pop of Vlaamse klassiekers. Het volledige programma van ‘Midweek Music’ vind je op www.visitdehaan.be

10. Oostende: Pixar en Marvel op het strand

De ‘superheroes’ van Pixar en Marvel strijken tot 4 september neer op het Groot Strand van Oostende. Verwacht je aan een labyrint vol reusachtige zandsculpturen van de helden en heldinnen van de voornoemde animatiestudio’s.

Meer info: www.zandsculpturen.be

Bijzonder mobiel

Zeg niet zomaar tram tegen onze kusttram want de tramlijn tussen De Panne en Knokke is de langste ter wereld. Ideaal voor wie op stap gaat aan de kust en lokale files en parkeerproblemen wil vermijden. Je kunt op 68 plaatsen op- en afstappen. Inspiratie en info: www.delijn.be/dekusttram

Logeer op een bijzondere plek

Vissershuisjes, boerderijen, herenhuizen en kastelen, ze zijn een bron van boeiende verhalen van nu en vroeger. Op sommige bijzondere plekjes kun je als gast overnachten. 

Deel deze inhoud