Image
Autodelen

Autodelen: Gent wil tegen 2020 zo’n 20.000 autodelers in de stad.

Met de slogan 'Gent op en top autodeelstad' zet de stad een duidelijk doel: 20.000 autodelers tegen het jaar 2020. Eind vorige maand werd alvast de allereerste autodeelhub geopend in de Muinklaan.

De parkeerplaatsen zijn exclusief voorbehouden aan deelwagens van autodeelorganisaties.

Het concept

Het concept van autodelen is simpel: meerdere personen maken beurtelings gebruik van een wagen. Hoe het precies werkt, maakt dit filmpje van autodeelbedrijf Cambio duidelijk en ook dit vier-stappenplan van Bolides toont hoe eenvoudig het in zijn werk gaat.

Talrijke voordelen

  • goed voor het milieu
  • goed voor de portemonnee
  • minder auto’s in de stad
  • gunstig parkeerbeleid: onder meer gratis parkeerkaart voor gans Gent

Campagne

Jeffrey Matthijs van Autodelen.net, coördinator van de campagne ‘Overtuigen met Gentse symbolen’, plant een campagne gespreid over twee jaar.

Hij wil werken met zogeheten ‘vibes’ van maximaal drie maanden waarbij telkens een andere doelgroep en/of buurt wordt aangesproken. Voor de eerste ‘vibe’ worden de leden van de verschillende autodeelorganisaties gemobiliseerd.

Zij kennen namelijk als geen ander de voordelen en zijn bijgevolg goed geplaatst om het idee te promoten in eigen kring. Concreet: bij vrienden, kennissen, buren en familie.

Grappige postkaarten

De stad drukt ludieke postkaarten die moeten helpen bij het verspreiden van de boodschap. Een van de kaarten leest als volgt: 'Je koopt toch ook geen stadion als je de Buffalo's wil zien spelen!?'.

Volgende autodeelorganisaties verlenen hun medewerking: CambioPartago, Bolides en CarAmigo.

CarAmigo is een platform tussen particulieren die al dan niet zelf over een voertuig beschikken. Eigenaars kunnen met dit deelsysteem tot 200 euro per maand verdienen als ze hun voertuig ter beschikking stellen.

Deel deze inhoud