Image
Dominicaanse Republiek: veel meer dan all-in hotels
De Dominicaanse Republiek staat voornamelijk bekend om zijn all-in hotels, doch gun jouw strandstoel eens een dagje vrijaf en trek erop uit.

De Dominicaanse Republiek is een topbestemming die bekend staat om zijn vele all-in hotels. Naar schatting 80% van de toeristen komt het hotel niet uit en dat is jammer. Toegegeven, de ‘verhalen’ van de kleine criminaliteit zijn ons bekend maar de Dominicaanse Republiek is an sich niet gevaarlijk. Wie twijfelt, informeert zich ter plaatse bij het hotel of leest vooraf de reisadviezen op diplomatie.belgium.be.

Zeker doen als je je hotel verlaat: een ‘city trip’ naar Santa Domingo, de bruisende hoofdstad die claimt over het graf van Christoffel Columbus te beschikken.

Of inhaleer de couleur locale op een van de zovele marktjes en dans de merengue voor een keer niet op commando in je hotel, maar gewoon spontaan op straat tussen de lokale bevolking.

Wie enkel postkaartjes op Instagram ambieert en bijgevolg zweert bij parelwitte stranden, verraderlijke cocktails en luie hangmatten, kiest een hotel in een van de volgende populaire badplaatsen: Las Galeras, Puerto Plata, Punta Cana of Santo Domingo.

4 must do’s Dominicaanse Republiek

  1. Samana: bultrugwalvissen spotten van december tot maart

  2. Overrompelend en bijzonder: de geschiedenis van Santo Domingo

  3. Bekend van de Bounty reclame: Isla Saona

  4. Veel wind, uitstekend voor windsurfers: Cabarete

Praktische info:

  • Officiële website: www.godominicanrepublic.com
  • Lokale munteenheid: Dominicaanse peso
  • Reisdocumenten: Paspoort 6 maanden geldig na aankomst, visum koop je ter plaatse
  • Tijdszone: GMT -4
Deel deze inhoud