Image
Dordrecht per fluisterboot… of Ark van Noach
22 januari 2016

De Biesbosch nabij Dordrecht is een verrassende winterbestemming. Doorkruis de natuur met een fluisterboot en bezoek de unieke ‘Ark van Noach’ nu het nog kan.

De winter heeft zo ook zijn charmes, toch? Dat is heel zeker het geval voor de Hollandse Biesbosch, nabij Dordrecht, waar je nog tot eind februari met een zogeheten fluisterboot door het prachtige winterse landschap kunt glijden.

Het Nationaal Park De Biesbosch is populair tijdens de zomer maar laat tijdens de wintermaanden vanonder een warm dekentje een sprookjesachtig gelaat zien.

Image
National Park de Biesbosch

Aansluitend – of ervoor – kun je de historische binnenstad van Dordrecht ontdekken, een stad met een rijk historisch verleden. Absolute aanrader is het havengebied; meer info over de hoogtepunten van Dordrecht vind je hier.

Image
Dordrecht

Tip: plan je bezoek voor 23 januari als je de unieke attractie ‘De Ark van Noach’ nog wil bezichtigen want het gigantische houten vaartuig vertrekt daarna naar Brazilië. Aan boord van dit bijzonder schip krijgen jong en oud antwoorden op vragen als ‘pasten alle dieren wel in de Ark’ of ‘hoe wist de bouwer hoe groot de Ark moest worden’. Dit filmpje licht alvast een tipje van de sluier op.

Deel deze inhoud
18 maart 2020

Mobiliteit, reizen: Wat het coronavirus verandert

De crisis rond het coronavirus brengt belangrijke veranderingen in ons dagelijks leven met zich mee.  Als belangrijke speler in de mobiliteit en de toerismesector, wil Touring je informeren en adviseren over de gevolgen qua mobiliteit en reizen. Vind hier de recente nieuwsitems over de epidemie en de impact ervan op je verplaatsingen en reizen.