Image
Duitsland: Gastronomie op sterrenniveau
De regionale Duitse keuken is dikwijls onverwacht origineel, maar ook wat betreft verfijnde gastronomie staan de chefs hun mannetje.
Image
gastronomie

Laat je niks wijsmaken: zowel in het wijnglas als aan tafel zal Duitsland jou allerminst teleurstellen. De wijnbouw is een eeuwenoude traditie die momenteel door zo’n 80.000 wijnboeren wordt beoefend. Klassiek en traditioneel gaan hand in hand met een groot aantal buitengewoon creatieve jonge wijnmakers die hun stempel drukken op de internationale wijnmarkt. Ga de bijzondere lichting rieslings en spätburgunders degusteren in de dertien wijnbouwgebieden, samen goed voor 102.000 hectare kwaliteitswijngaarden. Kies een bestemming of stippel meteen een route uit en laat je aangenaam verrassen, elke dag opnieuw.

Image
gastronomie

Ook aan tafel toont Duitsland zich van zijn meest creatieve kant. Wist je trouwens dat er in Duitsland meer dan 290 restaurants zijn waar op sterrenniveau wordt gekookt? Als sterren in het bord niet hoeven, weet dan dat de regionale keuken veel meer beduidt dan gigantische braadworsten en dito glazen bier. Fijnproevers zullen de ruim 120 soorten kaas zeer weten te appreciëren en bierliefhebbers weten al langer dat er uit de circa 1300 brouwerijen meer vloeit dan eenvoudige pils. Liefhebbers van kaas kunnen de 500 km lange kaasroute Sleeswijk-Holstein overwegen. Liefhebbers van bier moeten Beieren op hun gps instellen.

Image
logo
Deel deze inhoud