Image
Duitsland: kerstmarkt of sneeuwpret?
Geen jaareinde zonder kerstmarkt voor jou? Dan moet je absoluut naar Duitsland en dat hoeft niet eens zo ver over de grens te zijn.

Rond deze tijd van het jaar staat Duitsland synoniem voor ‘kerstmarkten’, een eeuwenoude traditie. Doch kijk eens verder dan de klassiekers in Keulen en Aken, want er zijn nog meer dan 150 andere betoverende plaatsen waar de lichtjes fonkelen en de regionale lekkernijen uitnodigend uit de gezellige kraampjes dampen.

Check voor de verandering de 'Christkindlesmarkt' in Neurenberg eens of ga eens kijken naar de 14 meter hoge kerstpiramide op de 'Striezelmarkt' in Dresden. Welke bestemming je ook kiest, de ervaring is steevast authentiek dankzij de historische omkadering en traditionele invulling.

Image
Duitsland_sneeuw

Als jingle bells en kerstshopping niet aan jou besteed zijn, overweeg dan wintersport als actief tijdverdrijf. Duitsland telt maar liefst 20 wintersportgebieden en voor sommige hoef je niet eens vele honderden kilometers ver te rijden. Zoals de Eifel net over de grens.

Image
Duitsland_sneeuw

Maar vergis je niet: je kan in Duitsland ook hoog in de bergen je ski’s of snowboard aanbinden. Wat dacht je van wintersporten in het gletsjergebied op de bijna 3000 meter hoge Zugspitze?

Image
Duitsland_sneeuw

Wie liever naast de piste de wintersfeer opsnuift, kan zijn/haar conditie op pijl houden op de vele honderden kilometer loipes (langlaufen) en de nog talrijkere geprepareerde wandelroutes.

Image
Duitsland_sneeuw
Image
Logo
Deel deze inhoud