Image
checklist_zee

Elke uitstap is anders en de bestemming bepaalt de inhoud van jouw koffer of - in dit geval – je strandtas. Dagje aan zee gepland? Vertrek goed voorbereid, reis zonder stress en geniet met volle teugen dankzij deze 7 slimme tips.

Zonnebrandcrème, leesvoer, lippenbalsem, zonnebril, flesjes water, reserve-ondergoed, zwemkledij, een strandlaken… dat zijn de spullen die sowieso in je strandtas belanden. Maar denk je ook eens aan deze 7 items?

1. Cash geld

Tuurlijk zijn we hip en betalen we draadloos tegenwoordig, maar die man/vrouw die met ijsjes en andere lekkernijen langskomt, betaal je toch makkelijker met cash geld (kleine briefjes, een paar muntstukken).

2. Armbandje

Met de kroost op het strand? Schrijf je mobiele telefoonnummer op de arm van je kind(eren), of beter nog: zorg voor een gepersonaliseerd polsbandje. Zoals de Mojid Bands waarop alle gegevens van je kind worden gebundeld: medische gegevens, allergieën, contact details, etc. Info: mojidbands.com

3. Tram- en Treinkaart

Zonder stress naar zee? Neem de zeetrein. Zonder stress van badplaats naar badplaats? Neem de kusttram. In beide gevallen geen gedoe met (dure) parkeerplaatsen, gesteld dat je nog een plekje vindt.

4. Klein toilettasje

Dames, laat die grote handtas voor een keer thuis en neem enkel het noodzakelijke mee in een klein (waterdicht) toilettasje. Twee voordelen: je moet niet langer oeverloos graven en graaien én je dure handtas blijft gespaard van zand, zeewater en een gebarsten flesje zonnecrème.

5. Opvallende kledij

Niet zozeer voor jezelf, maar voor je kinderen – gesteld dat je in familieverband naar zee trekt. Ligt kleding in felle kleuren gevoelig? Denk dan aan petjes, een felgekleurd T-shirt met hun naam op (en jouw telefoonnummer?) of waarom niet: een héél opvallende parasol die de kleinsten meteen herkennen als ze uit het water komen.

6. Extra handdoek(En)

Een strandlaken staat wellicht bovenaan je lijstje maar vaak wordt de gewone handdoek vergeten. Die komt namelijk handig van pas als je strandlaken én onder het zand zit én kletsnat is van jouw laatste verkwikkende duik. Tip: stop ze in een apart zakje en haal ze pas op het einde van de dag boven!

7. Oortjes

Muziek beluisteren? Denk aan ‘oortjes’ zodat je de andere strandgasten niet stoort. Ze komen ook aardig van pas als de andere strandgangers hun oortjes zijn vergeten of hinderlijk de knop op 10 hebben staan.

Deel deze inhoud