Image
Met de Pan America 1250 wil Harley-Davidson een stukje van de koek meepikken in het populaire segment van de adventure motoren.

Er komen maar weinig compleet nieuwe motoren op de markt. Harley-Davidson pakt dit jaar echter wél uit met een totaal nieuwe motorfiets. Eentje die bovendien atypisch is voor het merk. De Amerikanen willen met de Pan America een stukje van de koek meepikken in het populaire segment der adventure motoren. Hebben ze kans op slagen?

Harley-Davidson Pan America 1250
De Pan ziet er in elk geval indrukwekkend uit.


Sterk

De Pan America levert maar liefst 152 pk. Dat is een heuse pk-berg, zeker in het segment van de reisenduro’s. Het is de verdienste van Harley dat ze dat vermogen ook bruikbaar gehouden hebben. De Pan is krachtig, maar nooit brutaal. Bruikbaar vermogen zorgt ervoor dat dit een motor is die zowel beginners als gevorderde avonturiers kan bekoren.

Harley-Davidson Pan America
De nieuwe Harley is een meid voor alle werk.


Primeur

Harley heeft ook een Pan America 1250 ‘Special’ in de aanbieding. Die biedt als eerste standaardmotor de ARH of Adaptive Rider Height. Dat wil zeggen dat de motor zich automatisch verlaagt als je halt houdt. Zo is er een betere controle bij het manoeuvreren. Rijdend komt de motor onmiddellijk weer op de standaardhoogte. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de standaard semi-elektronische ophanging op de Special.

standaard tanktas en andere accessoires
Harley heeft ook standaard een tanktas en een pak andere accessoires ter beschikking.


Verfijnd

Rijdend met de nieuwe Pan America valt het onmiddellijk op dat de motor bijzonder smal gebouwd is. Iets wat de wendbaarheid en controle ten goede komt. De afwerking van de motor staat naar goede Harley-gewoonte op een hoog niveau.

Harley-Davidson Pan America 1250
Ook off road komt de Pan America goed uit de verf.


Onbekend en onbemind?

De Pan America is niet alleen een compleet nieuwe motor, hij belichaamt ook Harley-Davidsons debuut in een klasse waarin de Amerikanen tot nog toe niet aanwezig waren. De Amerikanen moeten dus de handschoen opnemen tegen – onder andere – de populairste motor van het moment: de BMW R 1250 GS. Benieuwd of de fans van dit type motoren de overstap willen maken naar een nieuwkomer.

off road
Dankzij het V-twin blok kan Harley een erg smalle bouw aanhouden.


Goed begonnen ...

De nieuwste motor uit Milwaukee kan rekenen op een wel zeer veelzijdig elektronicapakket. Daarmee kies je niet alleen het motorkarakter, maar geniet je ook van een uitgebreid veiligheidspakket. In combinatie met het heerlijke Revolution Max twin blok en de hoogwaardige afwerking zorgt dit ervoor dat de Harley-Davidson Pan America zich van meet af aan kan profileren als een belangrijke speler in dit populaire segment. Binnen langs de grote poort, noemen ze dit.

Meer info over de Harley-Davidson Pan America 1250 vind je op de website van de fabrikant en op motorprijzen.be.

Harley-Davidson Pan America static
De oranje versie heeft beslist het hoogste Harley-gehalte.

Nieuwigheden op de camping

Image

Voor elk type kampeerder bestaat er wel een tent. Meer nog: ook voor kampeerders in wording duiken er modellen op die twijfelaars over de streep kunnen trekken. Duik je mee in de wondere wereld van de kampeertent?

Fout getankt, wat nu gedaan?

Jaarlijks tanken zo’n 18.000 Belgen de verkeerde brandstof, zeg dus niet te snel dat het jou nooit zal overkomen. Ben je even verstrooid en gebeurt het bij jou, houd dan vooral het hoofd koel. Panikeer niet en start zeker je auto niet.