Image
Frankrijk: sterrenrestaurants op de piste
Courchevel: een kunstmatig skidorp met amper 2000 inwoners maar met ruim 70 restaurants.

Toegegeven, Courchevel is een mondain skioord maar toch zijn gewone stervelingen hier van harte welkom. Ten bewijze: het dorp beschikt over het felbegeerde ‘Famille Plus’ logo en dat wil zeggen dat doodgewone families hier probleemloos de perfecte pistes kunnen delen met miljonairs. Concreet: een week in een appartement kost hier nauwelijks meer dan in andere Franse skioorden.

Wie letterlijk op hoog niveau wil gaan tafelen en veel Michelinsterren en Gault & Millau punten op diens lijstje wil bijschrijven, zal in Courchevel niet weten waar te beginnen. Topadres is het viersterrenhotel Le Chabichou al was het maar dat in dit hotel een restaurant huist dat al ruim 30 jaar 2 Michelinsterren torst.

Hier mag je trouwens gewoon in je skipak komen lunchen want het openluchtterras van dit tweesterrenrestaurant ligt quasi op de piste. Uniek? Niet echt, want er zijn nog meer sterrenzaken die uitgeven op de skipiste. Wél buitengewoon is dat dit kleine dorpje in totaal 5 tweesterrenrestaurants telt en 2 eetgelegenheden met 1 ster.

Courchevel groeit elk jaar een beetje: er komen nieuwe hotels bij, steeds groter en steeds luxueuzer. Het meest recent geopende hotel heet l’Apogée en mikt met zijn vijf sterren op de goed bemiddelde medemens. Doch ook aan de onderkant van het gamma worden er interessante adressen toegevoegd. Maeva en Pierre & Vacances hebben hun weg naar Courchevel gevonden en lijken te bevestigen dat het mondaine Courchevel meer is dan een ‘bling bling’ bestemming.

We moeten echter niet flauw doen over wat je hier op en naast de piste spendeert: het zal meer zijn dan bij andere winterbestemmingen maar voor wie het een tikkeltje meer mag zijn en gastronomisch verwend wil worden, is dit de ultieme bestemming in de Franse Alpen.

4 gastronomische tips 

  1. Le Chabichou, hotel met een 2 Michelinsterrenrestaurant.
  2. Le Genépi, regionale topgastronomie.
  3. Piste Noire, artisanale chocolade voor de veeleisende snoeper.
  4. Le Comptoir de L’Apogée, Japanse keuken bekeken door een Franse bril.

Praktische info

Wil je meer weten over Courchevel?

Neem dan zeker hier eens een kijkje: Courchevel, een uniek skigebied

Deel deze inhoud