Image
Groot Fietsboek Ardennen
Het gloednieuwe ‘Groot Fietsboek Ardennen’ bevat de 50 mooiste fietsroutes ten zuiden de taalgrens.

Het boek beschrijft 50 lusvormige routes in de vijf Waalse provincies. Elke route is gedetailleerd in kaart gebracht en voorzien van pictogrammen voor praktische informatie: de lengte van de route, de moeilijkheidsgraad, haalbaarheid voor kinderen, het te overwinnen hoogteverschil en de geschatte duur van de fietstocht.

Het boek is geschreven door twee reisjournalisten, Gunter Hauspie en Ward Van Loock, en ‘parkoersbouwer’ Kristien Hansebout. Hauspie heeft ruim een dozijn reisgidsen over België op zijn naam staan terwijl Van Loock zijn fietstrips met regelmaat van de klok verslaat in diverse tijdschriften en fietsgidsen. Kristien Hansebout is sinds enkele jaren 'parkoersbouwer' en verkent fietstochten in binnen- en buitenland, onder meer in haar 'tweede thuis' Wallonië.

Het boek is onder meer verkrijgbaar via de website van Uitgeverij Lannoo. Het Groot Fietsboek Ardennen is ruim 520 pagina’s dik en kadert in het toeristisch thema dat eerder dit jaar door Waals minister van Toerisme René Collin op gang werd getrapt: “Heerlijk fietsen in Wallonië 2016”. 

Deel deze inhoud