Image
Guadeloupe: Zuid-Frankrijk in de Caraïben
Guadeloupe, dat is Zuid-Frankrijk in de Caraïben. Met een rechtstreekse vlucht vanuit Parijs ben je op 8 uren op je bestemming.

Guadeloupe is een Frans overzees departement en is bijgevolg onderworpen aan alle Franse wetten. Concreet: het leven op dit eiland is naar Caraïbische eilandnormen relatief duur.

Doch deze argumenten pleiten pro: de aanwezigheid van de slapende vulkaan La Soufrière, de bananenplantages en suikerrietvelden, het indrukwekkende regenwoud met watervallen, warmwaterbronnen en de unieke fauna en flora, zowel boven als onder water.

Boven de zeespiegel is Baie des Saintes zonder twijfel het mooiste plekje op Guadeloupe. Les Saintes bestaan uit negen eilandjes, waarvan er twee bewoond zijn.

De genoemde baai behoort tot de exclusieve club van de ‘mooiste baaien ter wereld’ en is omzoomd door pittoreske huisjes, restaurantjes en winkeltjes.

Behalve voor de indrukwekkende natuur krijgt dit exotische stukje Frankrijk ook goede punten voor gastronomie. Creools, dat is het zeker, maar de Franse invloeden tillen de lokale keuken naar een hoog niveau in de Caraïben. Kortom, je eet nergens beter en gevarieerder dan in de Franse Antillen.

Over lokale lekkernijen gesproken: net als op vele andere Caraïbische eilanden wordt ook op Guadeloupe rum gestookt.

Vergeet de witte industriële rum, je moet de ‘rhum agricole’ hebben. Laat een paar oude rums bij Damoiseau ontkurken, degusteer ter plaatse en sla vervolgens je voorraad in. Want Guadeloupe is nog steeds Europa en bijgevolg steekt het niet op een flesje meer of minder op de terugweg (opgelet: geldt niet voor je handbagage!).

4 must do’s Guadeloupe

  1. Mémorial ACTe, het indrukwekkende, niet te missen slavernijmuseum

  2. Baie des Saintes in Les Saintes, een van de mooiste baaien ter wereld

  3. Route de la Traversée dwars door Grand Cul-de-Sac Marin Nature Reserve

  4. Ontdek en proef de oorspronkelijke rhum agricole bij Damoiseau

Praktische info:

Deel deze inhoud