Halloween: verzamel snoepjes … in alle veiligheid!

29/10/2018
Halloween_prudence_enfants

Door Lise Leroy

Halloween is een populair feest bij kinderen en met een goede reden: ze verzamelen heel wat snoep! Geniet van je dag, maar houd wel enkele veiligheidsmaatregelen in het achterhoofd.

Door de opwinding van de vele snoepjes in het vooruitzicht zijn je kinderen misschien wat meer afgeleid en vergeten ze de veiligheidsregels. Dat is normaal, want het zijn kinderen. Maar vóór je vertrek leg je hen best nog even uit dat ze goed luisteren naar jou en dat ze moeten opletten voor auto’s.

 

Zich amuseren, zonder onveilig te zijn!

Ook al woon je in een rustige woonwijk, toch kan er verkeer op de weg zijn tijdens je Halloweentocht. Vóór je vertrek neem je best de tijd om je kinderen enkele basisverkeersregels uit te leggen:

  • Loop enkel op het voetpad.
  • Vóór je de straat oversteekt, stop je en kijk je naar beide kanten.
  • Let extra op aan garagepoorten en uitritten.

 

Heksen en vampieren zijn niet goed zichtbaar

Een angstaanjagende vermomming als heks, vampier of een ander monster betekent vaak een donkere outfit. Donkere kledij betekent ook verminderde zichtbaarheid en al zeker tijdens de herfst in het schemerdonker. Om het kostuum van je monstertje niet te verpesten, gebruik je reflecterende accessoires zoals armbanden. Draag ook zelf een fluorescerend hesje of een reflecterende band. Blijf dicht bij je kinderen en loop steeds tussen hen en de weg.

 

Snoepjes … niet altijd zonder gevaar!

Geen zorgen, Halloweensnoep is niet giftig, behalve als het in de toverdrank van de tovenaar viel.

Let natuurlijk wel op de houdbaarheidsdatum die je vindt op de verpakking van de koekjes en het andere lekkers dat je kind verzamelde. Vóór ze hun snoep opsmikkelen, kijk je best even na wat er allemaal in hun mandje zit. Ooit moest een mama met haar kind naar de spoeddienst omdat het medicijnen had ingeslikt. Een pilletje kan al eens op een snoepje lijken, dus een ongeluk is sneller gebeurd dan je denkt.

Ook sommige volwassenen hebben al eens zin om een tovertruc of trollenstreek uit te halen. Zo ging de Britse fotograaf Mark Sparrow twee jaar geleden viraal op Twitter met zijn Halloweenbereiding: spruitjes omhuld met chocolade!

 

Halloween is een feest: geniet er dus van, maar wees steeds op je hoede. Als je die avond met de wagen rijdt, wees dan extra waakzaam. Vergeet niet dat er hier en daar schattige spookjes onderweg zijn.

Lise Leroy

Lise Leroy

Junior copywriter Lise Leroy geeft haar visie op mobiliteit en verkeersveiligheid vanuit haar visie als ‘millennial’. Zij profiteert ook openlijk van de artikels over de wegcode om zich zo voor te bereiden op haar rijexamen.

Ook door Lise Leroy: Reizen met het vliegtuig: opgelet met elektronische apparaten | Visum: informeer je goed voor je vertrekt! | Vliegreizen: wat moet je doen als je bagage zoekraakt? | Hou afstand van vrachtwagens | Waar Nieuwjaar vieren in Europa? | Meer info...

Verwante inhoud