Image
wellness / femme dans du foin
Voeg aan wintersport ook nog een streepje wellness toe en je verwent geest én lichaam.

Het summum van die combinatie vind je in het Italiaanse Zuid-Tirol, in de vakantieboerderijen van Rode Haan. Let wel, verwacht je niet aan een opbod van nieuwste wellnesstrends. Hier draait alles rond authenticiteit, rustig de tijd nemen voor de schone dingen des levens, “gemütlichkeit” zoals het treffend klinkt het Duits.

We zijn te gast bij Waltraud en Martin Busin in Naturoase Stegerhof, een vakantieboerderij die haar naam niet heeft gestolen. Ze ligt in het dorpje Truden im Naturpark (of Trodena zoals de Italiaansprekenden het noemen). Zoals elke vakantieboerderij met het Rode Haan label heeft Naturoase Stegerhof een specialiteit, in dit geval wellness.

In de traditionele boerensauna geven dennennaalden hun aroma’s vrij, de Kraxenofen blijkt een erg relaxerende variant te zijn op de stoomcabine en tijdens Kneipp-behandelingen wisselen warm en koud water elkaar af om de bloedsomloop te stimuleren. Het kader waarin dit alles plaatsvindt is kleinschalig én uniek.

Boer Martin heeft dan ook alles eigenhandig gemaakt met natuurlijke materialen als leem en hout. Waar hij de tijd vindt om na zijn activiteiten op de melkveeboerderij ook nog eens met ons het natuurpark in te wandelen, blijft voor ons een raadsel. Wij zijn er alvast blij mee want niemand kan beter de weg vinden in en vertellen over dit stukje ongerepte natuur.

De wandelingen en wellness doen ons bijna vergeten dat er in de buurt verschillende skigebieden liggen. Obereggen is het grootste en meest actieve: het wekelijkse sleeën bij maanlicht (elke dinsdag) blijkt er een absolute aanrader. Aan skiën zijn we tijdens onze weekendtrip niet gekomen.

Simpelweg omdat we de tijd heerlijk traag lieten wegglijden terwijl we genoten van de simpele dingen: een heerlijk en gezond ontbijt met enkel lokaal geproduceerde producten, dat spreekt. Een lunch of avondmaal in een Boeren Café waar op traditionele wijze topproducten worden verwerkt tot lokale specialiteiten. Ach, skiën. Dat doen we volgende keer wel weer.

4 feel good tips 

1. Neem eens plaats in een Kraxenofen, een lokale en goed ‘verteerbare’ variant van de stoomcabine. Je komt er herboren uit. 

2. Ga eens met een boer op wandel. Ze kennen de omgeving als hun broekzak en vertellen graag over hun streek en geschiedenis.

3. Stop eens aan een boerencafé, waar enkel lokale producten geserveerd worden.

4. Ga ’s avonds skiën of sleeën op de verlichte pistes van Obereggen.

Praktische info 

  • Een vakantie op een (wellness)boerderij begint op de website van 'Rode Haan'.
  • Met de auto naar Zuid-Tirol rijden neemt al snel een volledige dag in beslag. Daarom kozen we voor een vlucht naar Innsbrück (kan vanuit Eindhoven, Brussel en Charleroi) en een huurauto van 'Sunny Cars'. Niet veel duurder, wel sneller.

Wil je meer weten over skiën in Italië?

Neem dan zeker hier een kijkje: Skiën in het Italiaanse Zuid-Tirol
 

Deel deze inhoud