Image
Jamaica: het enige echte laid back eilandgevoel
Jamaica ademt muziek en atletiek, maar staat ook garant voor het laid back eilandgevoel dat je overvalt van zodra je het vliegtuig verlaat.

Hoe komt het toch dat de beste sprinters ter wereld (Bailey, Blake, Bolt, Powell… en dat zijn enkel de mannen!) uitgerekend van dit relatief kleine eilandje afkomstig zijn? En hoe verklaar je het wereldwijde succes van tientallen Jamaicaanse muzikanten, sterren en entertainers als Bob Marley, Jimmy Cliff, Peter Tosh, Sean Paul, Shaggy en Grace Jones?

Neen, er is geen verklaring voor maar we stellen wel vast dat dit eiland qua sfeer en vibes anders aanvoelt dan de andere eilanden in deze regio. Hier heerst een zalig eilandgevoel, hier schakel je automatisch een paar versnellingen lager.

Wie het lokale karakter en die typische laid back sfeer van het eiland wil opsnuiven, moet zijn/haar luie strandstoel uit. Bezoek een lokaal marktje en koop wat reggae cd’s of trek met een gids de wildernis in.
Klim eens op een waterval (Dunn’s River) en bezoek de laatste rustplaats van Jamaica’s bekendste exportproduct: Bob Marley.

En geniet de klok rond van de aanstekelijke diepe tonen van de reggae die quasi overal weerklinkt, vaak live.

Wie echter maar mondjesmaat de Jamaicaanse cultuur wil opsnuiven en vooral een ontspannende strandvakantie voor ogen heeft, kan zich terugtrekken in een van de volgende toeristische trekpleisters: Montego Bay, Negril of Ocho Rios.

Kleine waarschuwing evenwel: de lokale bevolking kan opdringerig/onvriendelijk overkomen en bepaalde wijken in de hoofdstad zijn niet bepaald toeristvriendelijk. Doch wie van muziek houdt en de dagelijkse stress wil bestrijden, moet niet twijfelen.

4 must do’s Jamaica

  1. Bob Marley Mausoleum: hier bevindt zich tevens zijn laatste rustplaats

  2. Blue Mountain: tocht door de wildernis bekend van de (dure) gelijknamige koffie

  3. Bezoek aan Kingston: omdat het de hoofdstad is én een hele belevenis

  4. Klim eens op een waterval: Dunn’s River Falls

Praktische info:

  • Officiële website: www.visitjamaica.com
  • Lokale munteenheid: Jamaicaanse dollar
  • Reisdocumenten: Paspoort 6 maanden geldig na vertrek, geen visum
  • Tijdszone: GMT -5
Deel deze inhoud