Image
Auto gestolen
Elk jaar worden er gemiddeld 10.000 auto’s gestolen in België. Jammer genoeg kan niets je garanderen dat het jou nooit zal overkomen.Wat kan je doen mocht jouw auto gestolen worden? Nuttig advies en antwoord op al je vragen in ons artikel.

Als je auto gestolen wordt kan je heel wat schade lijden. Zo zal je bijvoorbeeld een nieuw voertuig moeten kopen. Wie betaalt dan de rekening?

Klacht neerleggen

Het is alleszins belangrijk direct een strafklacht neer te leggen. Je kan dat doen bij de politie, het parket of eventueel zelfs bij de onderzoeksrechter. Kies je voor deze laatste dan moet je een som geld consigneren. De kans dat de dader (en eventueel ook je wagen) (terug)gevonden wordt is zeer onzeker. Bovendien is het nog maar de vraag of, als de dader al gevonden (en ook veroordeeld wordt), deze ook voldoende financiële middelen heeft om je schade te betalen.

Aankloppen bij je omniumverzekering

Als je een omniumverzekering (of een beperkte omnium) hebt afgesloten, kan je verzekerd zijn tegen diefstal. Als dat het geval is kan je vragen dat je verzekeraar je schade vergoed. Kijk wel de polisvoorwaarden na om te zien wat de voorwaarden zijn waaronder je een beroep kan doen op de verzekering en welk bedrag je kan vragen.

En anders?

Heb je geen omniumverzekering en slaag je er niet in om de schade door de dader van de diefstal te laten betalen, dan draai je allicht zelf op voor de kosten en de schade. Je verplichte  autoverzekering (BA-verzekering) komt niet tussen. Een diefstal kan je dan ook duur te staan komen.

Vindt dit artikel terug op de site van Gocar.be.

Image
Gocar

Deel deze inhoud