Image

De schoolvakanties zijn traditioneel de periodes dat we massaal op vakantie gaan. Veel Belgen blijven in Europa en kiezen bewust voor eigen vervoer. Sommigen rijden helemaal tot in Slovenië of door het land naar Kroatië.

Ga je met de auto op reis naar Slovenië? Wees dan goed voorbereid. We vermelden hieronder de knelpunten, de alternatieve routes en de dagen die je het best vermijdt als je op vakantie gaat naar Slovenië of verder doorrijdt naar Kroatië.


Drukke wegen en knelpunten:

Verkeersdrukte

Verkeersinformatie


Drukke wegen en knelpunten

knelpunten Slovenië
© Randy Lisciarelli | Source: Unsplash


Bij het binnenrijden van Slovenië

  • De A2 Villach – Ljubljana met vooral lange files bij de Karawankentunnel in beide richtingen.

Naar Kroatië

  • De A4 Maribor - Ptuj - Kroatische grens
  • De A2 Ljubljana – Zagreb (Kroatië)

Naar Istrië (Slovenië/Kroatië)

  • De A1 Ljubljana – Koper – Istrië (Kroatië)
  • De A1/N6 Ljubljana – Postojna – Rijeka (Kroatië)

Knelpunten

  • de Karawankentunnel, de omgeving van Ljubljana en Maribor en de grensposten met Kroatië


Verkeersdrukte

Slovenië is een drukbezochte vakantiebestemming maar de grootste drukte komt van mensen op doorreis naar Kroatië. De te mijden dag tijdens de zomervakantie is zaterdag zowel voor vertrek als voor terugkeer.


Verkeersinformatie

Verkeersinformatie vind je hier.


Zie ook: Waar en wanneer is het druk op de weg in Europa?

Touring staat voor je klaar in heel Europa

Reis je met de auto, motor of camper in Europa? Weet dat pech krijgen onderweg of op je bestemming je vakantieplannen danig kan verstoren. Denk dus tijdig aan een Touring bijstandsverzekering zoals onze nieuwe Go Buitenland formule. Waar je je ook bevindt in Europa, bel ons op en je wordt meteen weer op weg geholpen door een van onze bijstandspartners.

Contact

Heb je nog een vraag en ben je Touring-klant? Neem dan contact op met Touringinfo. Je kunt de dienst bereiken op het nummer +32 2 286 33 84 tijdens kantooruren of via mail: touringinfo@touring.be.

Informeer je over onze producten voor pechverhelping, reisbijstand, annulatieverzekering en fietsbijstand.

Je kind leren autorijden

Het is zover: je kind slaat zijn vleugels uit ... en leert autorijden. Heb je besloten om zijn of haar begeleider te zijn? Informeer je dan grondig over het leerproces vóór je hieraan begint.

Rijbewijs: welke opleidingen volgen?

Sinds de zesde staatshervorming behoort de rijopleiding tot de bevoegdheden van de Gewesten. Met als gevolg dat de manier waarop je je rijbewijs haalt enigszins anders is in de drie Gewesten. We zetten even alles op een rijtje, Gewest per Gewest …