Image
Leiden (NL): wandeling in de voetsporen van Rembrandt
Citytrip dichtbij: stap in de voetsporen van Rembrandt van Rijn tijdens een wandeling door Leiden (NL).

De Rembrandtroute in Leiden is een wandelroute. Reken op circa 2 uren om deze volledig af te stappen. Onderweg kom je alle bekende Rembrandtlocaties tegen maar maak je ook kennis met het rijke erfgoed van deze historische universiteitsstad.

Rembrandt Harmenszoon van Rijn, zo heette hij voluit, werd op 15 juli 1606 in Leiden geboren en wou al op jonge leeftijd schilder worden. Hij ging in de leer bij de Leidse schilder Jacob van Swanenburgh en trok in 1626 naar Amsterdam waar hij zijn stiel verfijnde bij de beroemde schilder Pieter Lastman. Een jaar later kwam hij terug naar Leiden waar hij aan de slag ging in zijn eigen atelier.

De Rembrandtwandeling begint bij Museum De Lakenhal (foto) en volgt een traject langs de belangrijkste plaatsen waar het leven van de jonge Rembrandt zich afspeelde: zijn geboorteplaats, de Latijnse school en het atelier van zijn leermeester Jacob van Swanenburgh.
Een hoogtepunt tijdens de wandeling is het pittoreske Weddesteegplein. Langs de route staan themaborden met informatie die een beeld geven van het leven in Leiden tijdens de Gouden Eeuw.

De wandelbrochure ‘In het voetspoor van de jonge Rembrandt’ kost 2,95 euro en is verkrijgbaar bij het lokale kantoor van de VVV in Leiden. Meer info over de wandelroute vind je hier.

Deel deze inhoud