Image
Luisterboeken en sprookjes voor onderweg
Audioboeken zijn een grote hulp om je kinderen bezig te houden in de auto. Hier zijn enkele tips.

Opgelet evenwel: digitale sprookjes en andere verhalen zijn doorgaans niet gratis maar ze worden helaas wel via diverse illegale websites verspreid. Weet dat de respectievelijke auteurs leven van de auteursrechten én dat bestanden downloaden van obscure websites behalve illegaal ook gevaarlijk kan zijn (de bestanden kunnen virussen bevatten bijvoorbeeld).

Om bovengenoemde redenen beperken we ons in het overzicht hieronder tot een aantal websites waar alles perfect legaal verloopt, zelfs voor het gratis aanbod.

Op storytel vind je vele duizenden titels waaronder een hoop kinderboeken in het Nederlands. Storytel werkt op basis van een abonnement maar de eerste 14 dagen zijn gratis en opzeggen kan zonder enige verplichting.

Eveneens gratis: vrijwilligers van LibriVox nemen boeken op die vrij zijn van auteursrechten en stellen de geluidsbestanden beschikbaar via het internet. Het aanbod lijkt op het eerste gezicht wat aan de ‘zware’ kant maar wie zoekt, zal leuke kinderboeken vinden zoals deze verzamelde korte Nederlandse werken.

Deel deze inhoud