Image
Martinique: la douce France in de Antillen

Het zuiden van Frankrijk, maar dan tropisch, dat is Martinique. Rechtstreeks bereikbaar vanuit Parijs.

Martinique ligt iets meer dan 100 km ten zuiden van Guadeloupe en ook hier is het tropische variatie troef. De meeste Martinikanen wonen in de hoofdstad, Fort-de-France nabij de luchthaven, die door zijn hoogbouw atypisch is voor de regio. De vele gezellige marktjes geven de stad echter een unieke en uitnodigende couleur locale.

Al even uniek is Martinique’s rumcultuur. Bezoek het rummuseum of ga eens langs bij Rhum Clément, een van de oudste nog authentieke distilleerderijen op het eiland. Voor de kenners: deze rum heeft een AOC erkenning.

Hou onderweg halt om een bananenplantage van dichtbij te bekijken of ga eens wandelen door de kleine straatjes van de vele kleurrijke dorpjes. Ontdek op de marktjes de vele soorten fruit die je enkel en alleen hier kunt proeven.

’s Middags of ’s avonds op restaurant merk je meteen hoe de Franse en Creoolse keuken elkaar naar een hoger niveau tillen. Het moet gezegd: je eet nergens beter dan op de Franse eilanden in de Caraïben en bovendien putten de eilanden uit lokale ingrediënten die je nergens anders terugvindt.

De knapste selfies neem je in Salines, volgens de Martinikanen het mooiste stukje van het eiland, althans wat de stranden betreft. Denk aan langzaam wuivende cocospalmbomen, kleurrijke zeilbootjes, glimmende catamarans, ongerepte hagelwitte stranden en een azuurblauwe zee die uitnodigt om te zwemmen, watersporten en snorkelen.

 

4 must do’s Martinique

  1. Authentieke rum: Rhum Clément op Martinique

  2. Ontdek de meer dan 60 bananenvariëteiten in le Musée de la Banane

  3. Duiken en snorkelen in een van deze 21 hotspots

  4. Anses d’Arlet, Rocher du Diamant en Salines

 

Praktische info:

  • Officiële website: www.martinique.org en www.france.fr
  • Lokale munteenheid: euro
  • Reisdocumenten: identiteitskaart (als je enkel dit eiland bezoekt)
  • Tijdszone: GMT -4
Deel deze inhoud