Image

Met de R en de RS schrijft Triumph een vervolg op het succesverhaal van de Street Triple.

De Triumph Street Triple is het prototype van een publiekslieveling, met lovende recensies over de hele wereldbol en liefst 130.000 verkochte exemplaren. Een klaterend succes, van de eerste versie in 2007 tot de transitie van 675 naar 765cc in 2017. Wij vroegen ons af of de 2023-versie dit succesverhaal kan verderzetten.

Triumph Street Triple


Twee versies van de Triumph Street Triple

Triumph biedt van de Street Triple twee versies aan: de R-basisversie en de sportievere RS. De R levert nu 120 pk (+2 pk) bij 11.500 tpm, terwijl de RS zelfs 130 pk (+7 pk) uit de driecilinder tovert. Belangrijk om te weten is dat het blok volledig identiek is, maar er puur op het vlak van tuning een verschil gecreëerd werd.

Triumph Street Triple


Sportief of sportiever?

Er zijn uiteraard wel meer verschillen tussen beide machines dan de extra letter in de naam en wat extra pk’s. Zo staat de RS achteraan 10 mm hoger, is de balhoofdhoek scherper, de wielbasis korter en weegt de motor een kilootje minder. Allemaal om te komen tot een sportiever stuurgedrag. Daarenboven krijgt de RS betere remmen, sportievere banden en zelfs een andere achterschokbreker.


Thuiskomen

Welke versie je ook kiest, je voelt je onmiddellijk thuis op de Triumph Street Triple. Van de behapbare zadelhoogte (826/836 mm), over de logica van de bedieningsknoppen, tot de natuurlijk aanvoelende zithouding: een perfecte harmonie tussen sportieve ambities en rijgemak.

En die sportieve ambities zijn best groot, want we draaiden op het circuit van Jerez net zo snel rond als met een pure sportmotor. Op de openbare weg vielen vooral het gebruiksgemak en het rijplezier op. Dat maakt van de nieuwe Street Triple een motor met een groot potentieel, een heerlijke gebruiksvriendelijkheid en een gigantische fun factor. De opvolging van de succesrijke dynastie is verzekerd.


Onder het zadel van de Triumph Street Triple R en RS

  • Motor: vloeistofgekoelde 765cc drie-in-lijn
  • Vermogen: 120/130 pk
  • Topsnelheid: 223/230 km/u
  • Drooggewicht: 189/188 kg
  • Zadelhoogte: 826/836 mm
  • Verbruik: 5,6l/100 km
  • Prijs: vanaf 10.595/12.895 euro
  • Meer info op motorprijzen.be en de website van Triumph

Op onze website vind je alle door Touring geteste motorfietsen.


Touring depanneert ook je motor

Een probleem met je motor? Dankzij de pechverhelping van Touring komen onze wegenwachters je dag en nacht te hulp, overal in België en zelfs voor je voordeur!

Ga je met de motor op reis? Bekijk dan onze pechverhelpingsformules in het buitenland.