Image
Oostenrijk en Nederland willen diesels en benzines bannen
Oostenrijk en Nederland willen binnen afzienbare tijd de verkoop van auto’s die op fossiele brandstof rijden, verbieden.

Volgens de Oostenrijkse denkoefening zouden auto’s op fossiele brandstoffen nog mogen rijden tot na het jaar 2020, maar vanaf die datum zouden enkel nog elektrische auto’s mogen verkocht worden.
Het klinkt drastisch maar ook andere Europese landen - waaronder Noorwegen en Nederland - zijn het idee genegen. Alleen voorzien die landen de totale omslag minstens 5 of zelfs 10 jaar later.

Of het zover komt, is maar zeer de vraag want er liggen alternatieve plannen op tafel. Volgens een ander voorstel zouden benzine en diesel in Oostenrijk fors duurder kunnen gemaakt worden via een nieuwe taks.
Een handige manier hoopt en denkt men om de inwoners er toe aan te zetten voor groene en financieel aantrekkelijkere alternatieven te kiezen.

In Nederland is de oppositie iets scherper: dergelijke plannen zouden ronduit onhaalbaar zijn, klinkt het. Eerder werd in Nederland al beslist dat een mogelijk verbod op benzine- en dieselauto’s pas ten vroegste in 2035 aan de orde is.

Deel deze inhoud