Image
Op wintersport met kinderen: Zwitserland
De start van het nieuwe schooljaar ligt nog vers in het geheugen maar de jongsten onder ons kijken al reikhalzend uit naar de volgende vakantie. De sneeuw lonkt in eigen land, net over de grens of verder weg in Zwitserland.

Hieronder hebben we 19 skioorden in Zwitserland opgelijst die beantwoorden aan de specificaties van vakantiebestemmingen die optimaal zijn toegerust op gezinnen met kinderen. Opgelet evenwel, we hebben enkel de gebieden in kaart gebracht waar deze winter kan geskied worden. De gezinsvriendelijke zomerbestemmingen staan dus niet in het lijstje hieronder.

1 Aletsch Arena

Afstand Brussel – Aletsch Arena: 824 km
Van maandag tot en met vrijdag, telkens van 9u30 tot 13u30, is er kinderopvang voorzien in de St. Michael pastorie in het centrum. In de namiddag is er kinderanimatie en wie een ganse dag verlost wil zijn van de kinderen, kan bij het VVV een kinderoppas regelen.

Lees meer over Aletsch Arena

2 Arosa

Afstand Brussel – Arosa: 805 km
's Zomers en 's winters zorgt de Arosa JUNIOR Club voor een spannend kinderprogramma. Tussen het dal- en middenstation van de Weisshornbahn is een speciale sprookjesgondel waar tijdens de tocht een spannend verhaal verteld wordt.

Lees meer over Arosa

3 Bellwald

Afstand Brussel – Bellwald: 801 km
In het Snowpark zijn de meeste waaghalzen te vinden, maar de kleintjes kunnen in Snowgarden spelenderwijs hun eerste ski ervaringen opdoen. In de crèche Snowli kunnen de kleintjes terecht die niet op de ski’s staan.

Lees meer over Bellwald

4 Braunwald

Afstand Brussel – Linthal: 744 km
Hoogtepunt in het autovrije vakantieoord is het «Zwerg Bartli»-pad, genoemd naar het gelijknamige sprookjesboek. In het sprookjeshotel Bellevue vertelt de hoteleigenaar sinds 1976 dagelijks een sprookje. De oefenliften in Kinderland Grotzenbüel zijn gratis.

Lees meer over Braunwald

5 Davos-Klosters

Afstand Brussel – Davos: 806 km
Jawel, dit mondaine skioord is kindvriendelijk. Het Madrisa resort is perfect voor de allerkleinsten want hier bevinden zich springkastelen, ski-doo’s, draaimolens, magische tapijten en nog veel meer voor kinderen tot 12 jaar.

Lees meer over Davos-Klosters

6 Diemtigtal

Afstand Brussel – Diemtigtal: 724 km
Avondlijke sleeritten na een heerlijke maaltijd, of gezellige wandelingen door het stille, sprookjesachtige winterlandschap en de bossen in het Diemtigtal vullen het alpine pistenaanbod aan. Verschillende kinderspeeltuinen en kinderliften accentueren de gezinsvriendelijkheid.

Lees meer over Diemtigtal

7 Engelberg

Afstand Brussel – Engelberg: 704 km
Fantastische bestemming voor families met kleine kinderen met prachtige beginnerspisten (Brunni en Klostermatte). De verschillende skischolen hebben een zeer goede naam en faam. Vlak bij het vertrek van de titlis-skilift bevindt zich een moderne crèche (kindergarten).

Lees meer over Engelberg

8 Flims Laax Falera

Afstand Brussel – Laax: 795 km
Met Ami Sabi, de vriend van het bos en de dieren en zijn vele spannende verhalen uit de bergwereld van Graubünden, worden de eerste stapjes op de latten een onvergetelijk avontuur.

Lees meer over Flims Laax Falera

9 Grächen St-Niklaus

Afstand Brussel – Sankt Niklaus: 882 km
Sinds winterseizoen 2011/12 vervoert de sprookjes-kabelbaan van Grächen de bezoekers naar het ski- en wandelgebied Hannigalp, gelegen rondom het grootste en mooiste SiSu gezinspark van Zwitserland.

Lees meer over Grächen St-Niklaus

10 Lenzerheide

Afstand Brussel – Lenzerheide: 797 km
De kinderen worden uitgenodigd om alle faciliteiten van het Auarara Winterland uit te proberen. Ook in de nabijgelegen plaatsjes Heimberg en Fastatsch staan kinderen centraal en alles ligt op wandelafstand van het dorpscentrum van Lenzerheide.

Lees meer over Lenzerheide

11 Leukerbad

Afstand Brussel – Leukerbad: 859 km
Plaats van afspraak in het centrum van het dorp: de Snowpark Sportarena. Hier krijgen de jongsten spelenderwijs hun eerste skilessen.

Lees meer over Leukerbad

12 Nendaz

Afstand Brussel – Nendaz: 828 km
Nendaz heeft een zeer gevarieerd kinderprogramma: kleuteropvang, verhuur van speelgoed, knutselprogramma's, wandelingen met kinderwagens, speelplaatsen - alles is ingericht met het oog op de kleinste gasten.

Lees meer over Nendaz

13/14 Saas-Almagell/Saas-Fee

Afstand Brussel – Saas-Fee: 891 km
Het verkeersvrije Saas-Fee en het lager gelegen Saas-Almagell (niet verkeersvrij) hebben een zeer uitgebreid kinderaanbod, zowel tijdens de zomer als de winter. Tijdens het skiseizoen moet je maar één plaats onthouden: Kian’s Avonturenland.

Lees meer over Saas-Almagell/Saas-Fee

15 Savognin

Afstand Brussel – Savognin: 822 km
Middenin het centrum van het Middeleeuwse dorp Savognin vinden kinderen een wereld waar zij in alle rust kunnen leren skiën en spelen in de sneeuw: kinderpark La Nars.

Lees meer over Savognin

16 Sörenberg


Afstand Brussel – Sörenberg: 683 km
Dit gezinsvriendelijke wintersportgebied heeft een sneeuwsportschool, twee rodelbanen en organiseert begeleide sneeuwschoentochten.

Lees meer over Sörenberg

17/18/19 Zermatt/Randa/Täsch

Afstand Brussel – Brig: 870 km
Overal waar het avontuurlijke jonge schaap Wolli wordt aangetroffen, spelen kinderen de hoofdrol. De mascotte begeleidt families op het klimaat-thema; in de winter reizen kinderen tot 9 jaar gratis in het hele skigebied. De plaatsjes Randa en Täsch liggen in de nabijheid van Zermatt en worden ook officieel erkend als gezinsvriendelijke oorden. In dit geval zijn het prima alternatieven voor het relatief dure Zermatt.

Lees meer over Zermatt/Randa/Täsch

Deel deze inhoud