Image
auto veranderen
Jammer genoeg verliest een nieuwe auto al in zijn eerste levensjaar 30 tot 40 procent van de cataloguswaarde. Hoe de schade beperken? Je kan je auto al na 4 à 5 jaar verkopen of er daarentegen zo lang mogelijk mee blijven rijden. Lees onze tips.

In het eerste geval heeft je wagen meestal nog geen 100.000 kilometer op de teller. Zit je daar toch boven, is de psychologische grens overschreden en gaan geïnteresseerden ervan uit dat hen kosten te wachten staat (remmen, koppeling, distributieriem...). Probeer dat alvast te voorkomen.

De tweede oplossing is je vriend-op-wielen volledig 'uit te putten'. Wil je hem dan alsnog verkopen, zal je er niet veel meer voor krijgen - tenzij bij modellen die tegenwoordig gewild zijn - maar is er doorgaans ook sprake van een bodemprijs. Enkele duizenden kilometers meer of minder of zelfs een bluts maken dan weinig of geen verschil. Wie dus het dus lang genoeg kan volhouden, betaalt het minst per gebruikte jaar.

Tot slot en veel minder evident, halen we nog aan dat je ook gewoon meerdere keren per jaar van auto kan wisselen. Dan moet je uiteraard telkens rekening houden met de taksen en het vergt toch wel wat inspanning, maar er zijn toch enkelingen die er zich succesvol mee bezighouden...

Deel deze inhoud