Image

Partnerinfo - Twijfel je tussen een auto kopen of leasen? De private lease-formule biedt verschillende voordelen.

Onze mobiliteit – en de autosector in het bijzonder – ondergaat ingrijpende veranderingen. Fabrikanten breiden hun aanbod aan hybride en elektrische voertuigen razendsnel uit. De onderhoudskosten stijgen, de brandstofprijzen swingen de pan uit en de regelgeving wijzigt om de haverklap. Welke auto moet je kopen? Of is er ook een andere optie dan kopen? Inderdaad, private lease. Een woordje uitleg bij deze nieuwe formule.


Wat is private lease precies?

"Een auto leasen, da's alleen voor professionals." De meeste mensen denken inderdaad dat dit type contract – een huur op lange termijn met service (verzekeringen, bijstand, ...) en onderhoud van de auto inbegrepen – voorbehouden is aan bedrijven. Maar de laatste jaren hebben leasingmaatschappijen hun aanbod opengesteld voor particulieren via private lease. En tegenwoordig kan je ook een auto leasen via nieuwe kanalen, zoals verzekeraars.


Waarom (niet) kiezen voor private lease?

1. Het budget

Het systeem van private lease is te vergelijken met dat van streamingkanalen als Netflix: je betaalt een vast maandelijks bedrag, waarin een aantal diensten (verzekeringen, bijstand enzovoort) en onderhoud inbegrepen zijn. Dit bedrag hangt af van de waarde van de auto die je kiest, het aantal kilometers dat je jaarlijks rijdt en de duur van het contract (gemiddeld tussen 3 en 5 jaar).


Koop je zelf een auto, dan is het iets moeilijker om de rekening te maken: de prijs van de auto (ongeacht of je hem in één keer betaalt met je spaargeld of via een maandelijks afbetalingsplan) + verzekeringen + bijstand + belasting op de inverkeerstelling + jaarlijkse verkeersbelasting + onderhoudskosten + eventuele winterbanden ... min de doorverkoopwaarde van de auto. Want aan het einde van de private lease lever je de auto in, terwijl je je eigen wagen kan doorverkopen.

Welke formule je ook kiest, brandstof en eventuele boetes zijn altijd voor jouw rekening.

Het voordeel is dat je met private lease een duidelijk beeld hebt van je maandelijkse budget.


2. Papierwerk en administratie

Bij private lease kies je, net als bij een aankoop, een auto volgens jouw wensen, gewoonten en budget. Maar bij een leasing heb je het voordeel dat je je geen zorgen hoeft te maken over zaken als onderhandelingen over de aankoopprijs, de aankoop zelf, de inschrijvingsprocedure, de doorverkoop, ... Als je ervoor kiest om een auto te kopen, is de hele administratieve rompslomp voor jou.

achat ou leasing voiture


Heb je dus een hekel aan administratie, dan ben je beter af met private lease.


3. Dagelijks beheer

Verzekering, afhandeling van een ongeval, pechverhelping, bandenwissel 2 x per jaar, ... alles is in de leasingprijs inbegrepen alsof je een bedrijfswagen had. Je maakt gewoon een afspraak bij een van de geselecteerde garages of herstellers en betaalt geen torenhoge factuur.

leasing voiture gestion panne

Als eigenaar van een wagen kies je zelf naar welke garage je gaat, en of je al dan niet winterbanden laat plaatsen en een bijstandsverzekering afsluit. Maar als er iets fout loopt, sta je er alleen voor.

Dankzij een leasing hoef je je handen niet vuil te maken en kan je met een gerust hart de baan op.


4. Looptijd

Belgen rijden gemiddeld 9 jaar met hun auto. Rij jij met je auto tot hij compleet versleten is? Dan is private lease niets voor jou. Maar als je houdt van de nieuwste modellen en de recentste technologieën, dan kan je via een leasingformule om de 3 tot 5 jaar van auto wisselen, zonder je zorgen te maken over de doorverkoop.


5. Eigenaar ... of niet

Private lease is een huurcontract. Jij bent dus niet de eigenaar van de auto. Aan het einde van het contract lever je de wagen gewoon terug in.

Zegt de formule 'pay as you use' je toch maar niets? Dan schaf je best je eigen wagen aan.


Private lease of toch liever kopen?

Jij beslist wat het best bij je past. Want er zijn evenveel vormen van mobiliteit als er mensen zijn.

Ontdek Go4Lease, een leasingaanbod op maat voor professionals en particulieren, dat de expertise en voordelen van leasing combineert met een gepersonaliseerd verzekeringsaanbod. Je behoudt je voordelen als verzekerde, zoals een lage bonus-malus, en je rijdt in alle rust met je wagen voor een vast maandelijks bedrag.

Van 10/10/2022 tot en met 31/12/2022 krijg je bij het afsluiten van een Go4Lease-contract tot 1.000 euro korting (excl. btw) op de totale kostprijs van je leasing.

private lease

Meer weten? Surf naar www.go4leaseag.be of praat erover met je AG-verzekeringsmakelaar.