Image
Cruise Holland America Line

Partnerinfo - Vakantie, dat betekent voor ons – na een druk jaar – rust, luxe, zon en toch veel zien. De juiste mix van dat alles hebben we gevonden bij rederij Holland America Line. Wij kozen voor een cruise op de Middellandse Zee omdat we daar zeker zijn van mooi weer. Foto: HAL

Cruisen in de Middellandse Zee. We vertrokken in Rome en kwamen 12 nachten later aan de andere kant van de Italiaanse laars aan. Maar ‘en route’ lagen er prachtige parels op onze reis, zoals Corfu, Santorini, Efeze in Turkije, Piraeus in Griekenland en Kotor in Montenegro. Evengoed kan je kiezen voor andere cruises van 7 of 14 nachten, of zelfs nog langer.

Cruisen in opperste luxe met de Nieuw Statendam. Foto: HAL


Het moderne en klassevolle schip van Holland America Line bood ons de intimiteit en rust die we nodig hadden om weer op adem te komen, maar er was tegelijk een uitgebreid aanbod aan leuke activiteiten en dus veel afwisseling. Wil je tijdens het cruisen een dagje aan boord genieten, dan kan dat. Op de Middellandse Zee is de zon gelukkig van de partij, dus een plons in het zwembad hoort erbij. Wil je jezelf laten verwennen in de spa, dat moet je gewoon tijdig reserveren, en vervolgens is het ‘genieten maar’. Maar ook een cursus dans, een sessie yoga, fitness of joggen op het dek zijn enkele mogelijkheden. Wij probeerden een wijndegustatie en genoten ook bijna elke avond van de vele hoogstaande liveoptredens.

Elke avond een hoogstaand live-optreden? Welkom aan boord bij Holland America Line. Foto: JV


Altijd vriendelijk, immer professioneel

De manier waarop je ontvangen wordt in bars en restaurants? Altijd met een vriendelijke lach, altijd professioneel. En dan is er de culinaire beleving zelf die van hoog niveau is. Je kan elke avond standaard gaan eten in The Dining Room of Lido Market (standaard betekent hier duidelijk niet ‘gewoon’), maar wij probeerden ook het Aziatische restaurant Tamarind en Rudi’s Sel de Mer. Daarvoor betaal je een kleine toeslag, maar het is dan ook zeer de moeite. De andere specialiteitenrestaurants staan op de planning bij onze volgende cruise. En die komt er zeker!

Als hutcategorie kozen wij voor ‘Verandah’. Dan heb je een privé-balkon waar je heerlijk in alle stilte van het uitzicht kan genieten. Vooral de zonsondergang is zo mooi om te beleven vanop je eigen plekje met een glaasje wijn. Elke dag ligt er ook een nieuw programma voor je klaar, in het Nederlands, met alle activiteiten en informatie voor de volgende dag. Superhandig. En dan die bedden… nog nooit hebben we zo heerlijk geslapen! De deining van de zee voel je amper tot niet tijdens het cruisen, maar ergens werden we toch onbewust in slaap gewiegd door de golven.


Bij elke haven waar je aanlegt, kan je uiteraard op uitstap. Dat is mogelijk op eigen houtje of via een georganiseerde tocht. Volg gewoon je eigen gevoel. Als je gewend bent om zelf een stad te ontdekken, dan is dat prima. Hou je toch meer van een bezoek met gids en vind je uitleg over bezienswaardigheden interessant, dan boek je vooraleer je aan boord gaat of op het schip de uitstap naar keuze. Er zijn telkens verschillende mogelijkheden: rustig, actief, sportief, cultureel, etc.

Van het schip naar de kade met een ‘tender’. Foto: JV


Slechts één keer je koffers uitpakken

Wat ons overhaalde om voor een cruise te kiezen? Het feit dat je op verschillende plekken komt zonder telkens je koffers mee te moeten sleuren of zelf je verplaatsing te organiseren. Alles is zo lekker relax en je zorgen maken hoort er gewoon niet bij!

Voor meer informatie of om te boeken contacteer 00800-18731873, stuur een mailtje naar informatie@hollandamerica.com of ga naar je reisspecialist.