Image
Partnerinfo: Laat Oostenrijk jou verrassen en verwennen. © Österreich Werbung, Roman Huber

Wandelen en fietsen hebben we het afgelopen jaar massaal herontdekt, maar vandaag lonken andere bestemmingen en nieuwe dimensies. Al eens een alpenhelling getrotseerd? Hoog tijd om Oostenrijk te (her)ontdekken.

Wandelen en fietsen waren nooit eerder zo populair. En wie de smaak helemaal te pakken heeft, kan nu ook verder van huis verrassende plekjes ontdekken. Oostenrijk daagt jou uit om onbekende landschappen te komen verkennen, per fiets of gewoon te voet.

Origineel en memorabel

Naast wandelen en fietsen biedt Oostenrijk nog veel meer buitengewone buitenactiviteiten in een uniek kader. Waarom zou je eindelijk eens geen werk maken van die lang gekoesterde klimplannen? Schrijf je in voor een initiatie en misschien krijg je de microbe wel te pakken. En mocht dat niet geval zijn, dan heb je er beslist een memorabele vakantieherinnering bij.

Ook origineel: een yogasessie in de gezonde berglucht of op het water. En daarna? Heerlijk tafelen met een ambachtelijke streekspecialiteit voor je neus, bereid volgens oud recept of een verrassende eigentijdse creatie met respect voor de traditie.

Kortom, Oostenrijk overlaadt jou niet alleen met ruimte, maar ook met de onweerstaanbare goesting om iets nieuws te proberen. Laat de natuur zijn werk doen: snuif de geur van vers mos op, ga met de kroost picknicken aan een idyllisch bergmeer of zoek een intrigerende plek op waar je helemaal tot jezelf komt.

Helemaal zen

In de natuur kom je snel tot rust en kan je de dagelijkse beslommeringen makkelijker loslaten. Bossen, weiden, meren en berglandschappen hebben onweerlegbaar een magische uitwerking op onze gemoedstoestand. Vergeet je drukke agenda, sluit je digitaal af van je collega’s en laat de natuur in Oostenrijk jou mentaal onder handen nemen. Een waterval, een ruisend bos, een strak alpenmeer, een kabbelend beekje, de schoonheid van een berglandschap, Oostenrijk heeft het allemaal.

Oostenrijk ontspannen
Ontspanning in een bergresort. © Österreich Werbung, Peter Burgstaller

Culinair verfijnd

Overal in de Alpen- en de Donauregio, van Burgenland tot Vorarlberg, zijn inventieve mensen aan het werk die dezelfde visie en passie delen: voedsel van hoge kwaliteit en traditionele recepten raffineren met een nieuwe insteek. Boeren, producenten en koks gaan creatief aan de slag met duurzame levensmiddelen uit de regio, zodat je vakantie in Oostenrijk er eentje wordt om in te lijsten.

Oostenrijk kaiserschmarrn
Kaiserschmarrn, een onweerstaanbare Oostenrijkse zoetigheid. © Österreich Werbung, Andreas Jokuti

Onbezorgde avonturen

Als je lichaam zich op een natuurlijke manier actief kan uitleven, dan doet dat ook je ziel intens goed. Bewegen brengt zelfs de meest onrustige geesten tot rust. Levensvreugde vind je in de simpelste dingen en in de kleinste details tijdens bijzondere momenten. Check de trots op het gezicht van je partner als je die bergtop in Oostenrijk bereikt of daag elkaar uit om om ter snelst naar de overkant van het meer te zwemmen. Of je nu actief bent in het water of tussen de bergen, om elke hoek schuilt een nieuw avontuur.

Oostenrijk bergtop
Genieten van het panorama op de bergtop van de Mohnenfluh. © Lech Zürs Tourismus GmbH

Veilig reizen

Helaas blijft de coronacrisis onze vakantieplannen beïnvloeden. Informeer je steeds over de geldende maatregelen voor je vertrekt naar Oostenrijk en maak er een memorabele en veilige vakantie van.

Je kind leren autorijden

Het is zover: je kind slaat zijn vleugels uit ... en leert autorijden. Heb je besloten om zijn of haar begeleider te zijn? Informeer je dan grondig over het leerproces vóór je hieraan begint.

Rijbewijs: welke opleidingen volgen?

Sinds de zesde staatshervorming behoort de rijopleiding tot de bevoegdheden van de Gewesten. Met als gevolg dat de manier waarop je je rijbewijs haalt enigszins anders is in de drie Gewesten. We zetten even alles op een rijtje, Gewest per Gewest …