Image
SalzburgerLand
Partnerinfo - Winter in SalzburgerLand is precies zoals je je de winter voorstelt: dikke sneeuwvlokken, besneeuwde dalen, perfect geprepareerde pistes en hellingen om te carven, rustieke berghutten en fluisterstille bossen. Foto: © SalzburgerLand Tourismus

SalzburgerLand is een magische wereld waar je met volle teugen geniet. Tijdens het skiën of sneeuwschoenwandelen, tijdens een rit met een paardenkoets of tijdens het rodelen. De lucht is helder, koud en verfrissend. En een stop achteraf is hier altijd een hartverwarmende aangelegenheid.

SalzburgerLand
Foto: zooom Productions GmbH | © SalzburgerLand Tourismus


Dit jaar zijn veel dingen anders, maar die veranderingen doen de liefde voor de winter en het verlangen naar sneeuw in SalzburgerLand geen kwaad. Wel integendeel: in tijden als deze krijgt de natuur een nog grotere betekenis. Want bewegen in de natuur, zoals skiën en snowboarden, is een van de gezondste en veiligste activiteiten.


Meer dan 2.000 kilometer piste

De wintersport heeft een lange traditie in SalzburgerLand. De provincie wordt beschouwd als de bakermat van het alpineskiën en is tot op vandaag innovatief gebleven. Perfect geprepareerde pistes, ultramoderne kabelbanen en liften en een adembenemend bergpanorama inspireren wintersporters uit de hele wereld. Zij genieten van het diverse aanbod: 22 skigebieden met 70 wintersportplaatsen en ruim 2.000 kilometer piste.

Foto: Katrin Kerschbaumer | © SalzburgerLand Tourismus


Check ook een van de sneeuw- en funparken in ruim 30 steden en dorpen. Trek naar de traditionele berghutten en moderne bergrestaurants en ga sporten in de grootste ski-alliantie van Oostenrijk, Ski Amadé. Er valt genoeg te beleven, zoals de langste funslope ter wereld of de coolste superpipe van Oostenrijk.


Geniet van de rust in het winterse bos

Naast de drukte van de levendige wintersportplaatsen vinden ook rustzoekers hun gading in de diep besneeuwde natuur. Denk aan begeleide fakkeltochten en sneeuwschoenwandelingen in de oerbossen van het Nationaal Park Hohe Tauern. Of met nationale parkwachters wilde dieren voederen misschien? Stille wandelingen en romantische koetsritten zijn typische winterse activiteiten, en ook een rodelrit op een van de 110 rodelbanen in SalzburgerLand is erg leuk. Veel van deze rodelbanen kan je dankzij de verlichting trouwens ook 's avonds gebruiken. Schaatsen en curling zijn dan weer leuke vrijetijdsbestedingen voor het hele gezin.

Foto: zooom Productions GmbH | © SalzburgerLand Tourismus


Ontspan in zes kuuroorden en wellnessoases

De zes kuuroorden en wellnessoases in SalzburgerLand zijn ware tempels van rust, ontspanning en welzijn. De pistes en het zwembad liggen vaak op een steenworp afstand van elkaar, zoals in de bekende Gasteinvallei. Terwijl sommigen genieten van de rust, genieten anderen van de luxe van sauna, hammam en lichaamsbehandelingen. Waterratten kunnen zich uitleven in reuzenglijbanen, op klimmuren en duiktorens. Het SalzburgerThermenLand omvat de Alpentherme en de Felsentherme in het Gasteinertal en de Erlebnistherme Amadé in Altenmarkt. Daarnaast zijn er nog de TAUERN SPA in Zell am See-Kaprun, de Aqua Salza in Golling en de Heiltherme Bad Vigaun. Geniet ervan, met volle teugen!


Win een trip voor 2 in SalzburgerLand!

Vakantie, daar houden we allemaal van, toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Stel je voor: een week vakantie – helemaal voor niks! Dat wordt extra genieten … Doe mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen (!) vakanties voor 2 personen die SalzburgerLand weggeeft. Je verblijft 7 nachten in een tweepersoonskamer in een hotel, inclusief halfpension (ontbijt en diner)! En je krijgt er ook nog eens twee skipassen voor 6 dagen bovenop!

Meer info op de website van SalzburgerLand.

SalzburgerLand
Win een skivakantie voor 2 in SalzburgerLand!