Image
Wallonië en de Ardennen

Partnerinfo - Bij Wallonië denk je spontaan aan ‘de Ardennen’, maar onder de taalgrens valt veel meer te beleven. Het cultureel en recreatief aanbod is overweldigend en uiterst gevarieerd. © WBT - Maxime du Bus


Alleen, als koppel, met het gezin of met vrienden, Wallonië weet iedereen te verrassen. En het maakt ook niet uit of je voor een dag komt, een weekend of gewoon je ganse vakantie doorbrengt in een van de Waalse provincies. Zit je verlegen om suggesties? Hieronder alvast wat uit-ideetjes voor de provincies Luik en Luxemburg.

Wallonië
Panorama vanaf de citadel van Luik. © WBT - Denis Erroyaux


Luik, provincie met een rijk verleden

Luik is een provincie met een rijk verleden en dat merk je overal waar je gaat of staat en niet in het minst de stad Luik zelf. Wat de stad zo populair maakt bij citytrippers, is dat de stad altijd en overal mee is met zijn tijd. Check de vele trendy boetieks en de talrijke restaurants die foodies zeer zullen te appreciëren.

Wallonië Blegny
De Blegnymijn, Unesco werelderfgoed. © SPW Patrimoine - Guy Focant


De provincie bulkt van de bezienswaardigheden en een topper is de Blegnymijn, die met drie andere Waalse mijnen op de Unesco-erfgoedlijst staat. Eveneens een must-do: afdalen in grotten, bijvoorbeeld in die van Remouchamps.

Wallonië Spa
Het Casino van Spa. © CGT - Arnaud Siquet


En dan is er nog Spa dat al eeuwen wordt geroemd om zijn bronwater en zijn wellnessmogelijkheden. Voor de autosportliefhebber: het befaamde circuit van Francorchamps ligt vlakbij.

De Ardennen - Hoge Venen
De Hoge Venen, het grootste beschermde natuurgebied van België. © ostbelgien.eu - Dominik Ketz


Uiteraard speelt ook in deze provincie de natuur een hoofdrol. Check de heuvels van de Ardennen, ga wandelen langs het bergriviertje Ninglinspo en trek zeker naar de Hoge Venen, het grootste beschermde natuurgebied van België. Meer info op VISITWallonia.be.


Luxemburg, het hart van de Ardennen

Belgisch Luxemburg vormt het hart van de Ardennen en bestaat uit bossen, heuvels en valleien. Stoere middeleeuwse forten en imposante abdijen zoals die van Bouillon en Orval zijn mooie rustpunten.

Zicht vanaf het fort van Bouillon. © Bhushavali


In deze provincie kan je er lekker actief op uit. Met de (elektrische) fiets of mountain bike bijvoorbeeld maar je kan de indrukwekkende natuur ook doorkruisen met een kajak. Over natuur gesproken: Geopark Famenne-Ardenne is het eerste Unesco Global Geopark in België. Kortom, uniek.

Kajakken op de Ourthe in de buurt van Houffalize. © WBT - Christophe Vandercam


Belgisch Luxemburg is overigens een op-en-top outdoor gebied. Zo is het in de omgeving van La Roche-en-Ardenne fantastisch wandelen. En Houffalize is dé mountainbikespot van de Ardennen. Het geliefde Durbuy straalt dan weer historische charme uit. Meer weten? Surf naar VISITWallonia.be.

Wallonië Ardennen
Geoparc Famenne-Ardenne, een unieke brok natuur. © FTLB - P. Willems


Gratis gids met 99 waardebons!

Net als vorig jaar heeft VISITWallonia.be een gids uitgebracht met daarin meer dan 200 aanbiedingen voor toeristische uitstapjes in Wallonië en de Ardennen. Niet te versmaden zijn de 99 kortingsbonnen waarmee je heel wat euro’s kunt besparen op allerhande attracties. De gids kan je downloaden op VISITWallonia.be.


En de andere provincies?

Uiteraard hebben ook de provincies Namen, Waals-Brabant en Henegouwen heel wat in petto voor jou. Klik door als je om ideeën verlegen zit. Geniet van je uitstap of vakantie in Wallonië!