Image

Partnerinfo - Ontdek Waals-Brabant en zijn rijke cultuurhistorisch erfgoed via een van de thematische fietsroutes. Foto: © Alex Kouprianoff

Het groene Waals-Brabant, net onder Brussel, telt tal van culturele pareltjes. Waarom ontdek je de regio niet met de fiets? Het Maison du Tourisme du Brabant wallon bedacht een aantal themaroutes van 2 dagen of langer om op je eigen tempo het rijke erfgoed van de streek te ontdekken.

Waals-Brabant fietstocht Mélin
Een fietstocht langs het mooie dorpje Mélin.


Bij elk van deze fietsroutes horen allerlei bezienswaardigheden en leuke adresjes om iets te eten of te overnachten. Verschillende ervan beschikken over het label “Bienvenue Vélo” en voldoen dus aan specifieke criteria voor fietstoerisme.

Hier is een overzichtje van de voorgestelde routes:


Van Villers-la-Ville naar Kasteelbrakel

De geheimen van het erfgoed is een tocht van 72 km van Villers-la-Ville naar Kasteelbrakel. De route neemt je mee naar de middeleeuwen en voert je onder andere langs de collegiale Sint-Gertrudiskerk in Nijvel.


Weekend in Brabants Haspengouw

Deze route van 117 km door Brabants Haspengouw laat je het rijke erfgoed van deze streek ontdekken: vierkants- en kasteelhoeves, Romaanse kerken, eeuwenoude abdijen, noem maar op.


7-daagse fietstocht

Martin’s Cycle Tour, liefst 444 km lang (voorzie 7 dagen en 8 nachten) leidt je langs verschillende hotels van de groep Martin’s. De route laat je kennismaken met de belangrijkste erfgoedsites van Waals-Brabant en omgeving.


Bestel je brochures online


Waals-Brabant op de fiets

Het Maison du Tourisme du Brabant wallon maakte een boekje met 10 toeristische fietsroutes van 25 tot 38 km op basis van het bekende knooppuntennetwerk. Elke lus geeft je naast de af te leggen route ook info over de bezienswaardigheden onderweg, restaurantjes, zaken met het label “Bienvenue vélo” en allerlei praktische weetjes.Is wandelen meer je ding?

Bestel dan het gloednieuwe boekje met 20 wandelingen in Waals-Brabant. De lusvormige routes van 2,3 tot 12,8 km leiden je vaak langs minder bekende erfgoedjuweeltjes.Nog inspiratie nodig? Ontdek tientallen andere ideeën voor wandel- en fietsuitstapjes in Waals-Brabant.

Nieuwigheden op de camping

Image

Voor elk type kampeerder bestaat er wel een tent. Meer nog: ook voor kampeerders in wording duiken er modellen op die twijfelaars over de streep kunnen trekken. Duik je mee in de wondere wereld van de kampeertent?

Fout getankt, wat nu gedaan?

Jaarlijks tanken zo’n 18.000 Belgen de verkeerde brandstof, zeg dus niet te snel dat het jou nooit zal overkomen. Ben je even verstrooid en gebeurt het bij jou, houd dan vooral het hoofd koel. Panikeer niet en start zeker je auto niet.