Image
Partnerinfo: Met volle teugen genieten van de Dolomieten in de regio Kronplatz in Zuid-Tirol, Italië. Foto © Harald Wisthaler

De Italiaanse Kronplatz in Zuid-Tirol ligt in het hart van de Dolomieten. De plek is een schilderachtig paradijs en prijkt op de werelderfgoedlijst van de Unesco. De Dolomieten hebben een uitzonderlijke aantrekkingskracht op zowel avonturiers als natuurliefhebbers.

Zuid-Tirol
Op wandel in de Dolomieten. © Harald Wisthaler


Adembenemende schoonheid

De regio staat bekend om zijn adembenemende landschappen, charmante dorpjes en rijk cultureel erfgoed. Het aanbod is uniek: de Kronplatz combineert een breed aanbod outdoor avonturen en serene natuurlijke schoonheid als geen ander.

Welkom in het paradijs. © Harald Wisthaler


Paradijs voor natuurliefhebbers

In het hart van de regio Dolomieten Kronplatz liggen de ongerepte natuurparken klaar om ontdekt te worden. Ze zijn een toevluchtsoord voor wilde dieren en een speeltuin voor outdoor-enthousiastelingen. Van de ruige toppen van de Dolomieten tot de weelderige valleien en kristalheldere meren, deze regio toont de natuur in haar puurste vorm.

Als Unesco werelderfgoed getuigen de Dolomieten van de ongeëvenaarde geologische betekenis en tijdloze schoonheid van de regio. Of je nu het netwerk van wandelpaden verkent, een spannend mountainbike-avontuur aangaat of gewoon geniet van de adembenemende uitzichten, de regio Dolomieten Kronplatz belooft een onvergetelijke reis naar het hart van de natuur.


Magisch natuurpark

Het natuurpark Fanes-Sennes-Braies ligt in het zuidelijke Pustertal en behoort zonder twijfel tot de mooiste natuurgebieden in de Dolomieten. Het 26.000 hectare grote park wordt omringd door adembenemende landschappen zoals de Lavarella-Conturines bergketen of de berg Seekofel/Sassolungo.

Wie meer wil weten over het ontstaan van de Dolomieten en het natuurpark, kan terecht in het bezoekerscentrum St. Vigil in Enneberg/San Vigilio di Marebbe.


Bereikbaarheid en praktische info

De Kronplatz is gemakkelijk bereikbaar met de auto maar ook met het openbaar vervoer, met pendeldiensten vanaf grote luchthavens en treinstations. Als je met de trein of bus in Zuid-Tirol aankomt, kan je voor de laatste kilometers naar je accommodatie gebruikmaken van de Südtirol Transfer, een pendeldienst voor de hele regio.

Tol in Frankrijk

Image
Frankrijk tolwegen

En France, la plupart des autoroutes sont à péage. Quel est le moyen le plus simple de payer et comment les tarifs sont-ils calculés?