Image
Partnerinfo: De Dolomieten bewonderen vanaf een zonovergoten terras of tijdens een wandeltrip op de Seiser Alm in de Italiaanse regio Zuid-Tirol/Südtirol. ©

Heerlijk wandelen, mountainbiken en hardlopen op de grootste hooggelegen alm van Europa. Op de Seiser Alm en in de dorpjes in het dal is het genieten van het 360° panoramisch uitzicht op de Dolomieten. Deze regio in Zuid-Tirol, Italië, is de bestemming bij uitstek voor actieve vakantiegangers en levensgenieters.

Zuid-Tirol
De zonsopgang op de Seiser Alm. © IDM Südtirol-Alto Adige/Andreas Mierswa


Wandelen bij zonsopgang

Tijdens de herfst wacht jou een heel bijzondere sfeer op de Seiser Alm, de grootste alpenweide in Zuid-Tirol en bij uitbreiding van gans Europa. De lucht in de Alpen kleurt staalblauw en de natuur trekt alle aandacht naar zich toe. Wie graag wegblijft van de drukte, zal tijdens de nazomer en herfst met volle teugen kunnen genieten van de natuurpracht.

Het wandelprogramma op de Seiser Alm is gevarieerd. Je kunt begeleide zonsopkomstwandelingen met ontbijt in een berghut boeken of culinaire wandelingen met proeverijen. Dit alles met adembenemende vergezichten op de prachtige bergtoppen met Schlern, Langkofel, Plattkofel en Rosengarten.

Geoefende wandelaars of diegenen die er écht een onvergetelijke ervaring willen van maken, kunnen zich op de Seiser Alm wagen aan avontuurlijke trektochten van 2 tot 3 dagen, van berghut naar berghut. Voor families met kinderen zijn er minder intense wandelroutes die minstens zo indrukwekkend zijn. Talloze wandelpaden zijn namelijk geschikt voor kinderwagens en buggy's. Het gaat om bescheiden lusroutes met weinig hoogteverschil en thematische wandelingen op maat van je kroost.


600 km fietsroutes

De Seiser Alm staat ook bekend als een fietsparadijs. Ervaren en recreatieve fietstoeristen kunnen hun hartje ophalen want er liggen maar liefst 600 km goed bewegwijzerde routes klaar om uit te kiezen. Je kunt daarbij zelf kiezen op welke hoogte je wil gaan sporten of ontspannen.

Families met kinderen kunnen kiezen uit een breed aanbod lagergelegen routes. Alle routes kan je naar wens afleggen met een gewone dan wel elektrische fiets. In het hele gebied zijn er voldoende oplaadpunten en die bevinden zich doorgaans bij rustieke hutten en restaurants.

Zuid-Tirol
Na het sporten is het heerlijk genieten op een van de vele terrasjes onderweg. © Helmuth Rier


Bereikbaarheid en praktische info

Dolomietenregio Seiser Alm is gemakkelijk bereikbaar met de auto maar ook met het openbaar vervoer. Je kunt Brixen en Bozen gemakkelijk bereiken met de trein (DB, ÖBB, SBB, Trenitalia) vanuit bijna alle windrichtingen. Van daaruit zijn er directe busverbindingen naar de Dolomietenregio Seiser Alm.

Tol in Frankrijk

Image
Frankrijk tolwegen

En France, la plupart des autoroutes sont à péage. Quel est le moyen le plus simple de payer et comment les tarifs sont-ils calculés?