Image
Zwitserland

Partnerinfo: Zwitserland is een topbestemming voor foodies en fijnproevers, en al zeker in de herfst. Wie op zoek is naar me-time kan tijdens dit bonte seizoen een verblijf in de Zwitserse Wellness & Spa Hotels overwegen. Waarom? Dat leggen we graag even uit. © Switzerland Tourism

Onthaasten en genieten op hoog niveau. Dat mag je letterlijk én figuurlijk nemen. Foodies en fijnproevers vertellen we alvast niks nieuws: met de herfst in zicht trekt Zwitserland al zijn culinaire registers open. En de herfst is ook het ideale seizoen om het gevarieerde aanbod van de Zwitserse Wellness & Spa Hotels onder de loep te nemen. Herontdek jezelf met dit overzicht.

De herfst biedt niet alleen het mooiste kleurenpalet, het seizoen staat ook garant voor unieke culinaire hoogtepunten. Degusteer de lekkerste rode en witte wijnen van Zwitserse bodem, proef de bonte mix van regionale specialiteiten en ontdek de beste picknickideeën voor een verkwikkende herfstwandeling.

© Switzerland Tourism

Om de geneugten van het Zwitserse herfstseizoen te illustreren, maakte Zwitserland Toerisme een vermakelijke promovideo (hierboven). In het grappige filmpje volgen we de oren en neus van een blinde wandelaar en zijn partner. Hun wandeltocht in de Zwitserse bergen leidt alvast tot smakelijke ontdekkingen.


Het kleurrijkste seizoen

Het aanbod aan culinair getinte herfstactiviteiten is enorm. De website van Zwitserland Toerisme brengt soelaas en serveert ideetjes die het brede scala aan mogelijkheden perfect illustreren.

Proef de heerlijke merlots uit de Mendrisiotto-regio. © Switzerland Tourism

Wat dacht je van een wijnproeverij in de wijnkelder van een gerenommeerd wijnhuis? Proef de heerlijke merlots die in de Mendrisiotto-regio worden gemaakt. Meer fan van de pinot noir? Check het Schaffhauser Blauburgunderland in het meest noordelijke deel van Zwitserland en bezoek het beroemdste wijndorp van de regio: Hallau. Ga niet alleen proeven, maar laat je ook verleiden om met een paardenkoets door de wijngaarden te rijden. In dezelfde categorie kunnen we ook nog wijndorp Ligerz aanraden. Daar rijdt de kleine Vinifuni-funiculaire dwars door de bonte wijngaarden naar Prêles. Daar kan je een spectaculaire wandeling aanvatten door de Twannbachkloof, nabij het Meer van Biel.

De Vinifuni-funiculaire in Ligerz. © Switzerland Tourism


Voor wie sportief is aangelegd, selecteerde Zwitserland Toerisme onder meer een begeleide fietstocht voor fijnproevers in Ascona-Locarno, een lekkere e-biketocht aan het Walenmeer die jou op verschillende plaatsen het voor-, hoofd- en nagerecht voorschotelt.

Met een fonduerugzak op stap. © Switzerland Tourism

Bijzonder origineel is de suggestie om met een fonduerugzak naar het uitzichtpunt Fünfländerblick te trekken. Je leest het goed, alles voor een heerlijke fondue zit in de rugzak, zelfs een fles witte wijn!


Zwitserse Wellness & Spa Hotels

Zwitserland heeft naast zijn culinaire kwaliteiten ook een uitstekende reputatie op het vlak van wellness en spabehandelingen. En onder het label ‘Wellness & Spa Hotels’ ressorteren adresjes die veel meer te bieden hebben dan alleen maar ontspanning. Denk daarbij aan zonnige wandelpaden en terrassen, onthaasten met zogeheten mind & body-oefeningen, zwembaden met spectaculaire uitzichten en nog veel meer.


Check de 8 beste wellnessbestemmingen die Zwitserland Toerisme voor jou heeft geselecteerd, maar ga zeker ook eens grasduinen in het lijstje ‘spa’s in de natuur’. Ontdek onder meer de hottubs en de drijvende sauna’s op de Zwitserse meren. Droom alvast weg bij de inspirerende beelden hieronder!


Meer info

Geprikkeld? Met deze humoristische video hoopt Zwitserland jou helemaal te overtuigen om een ontspannende herfstvakantie in Zwitserland te overwegen.

Voor alle praktische informatie en nog meer inspiratie kan je terecht op de officiële website van Zwitserland Toerisme.

Je kind leren autorijden

Het is zover: je kind slaat zijn vleugels uit ... en leert autorijden. Heb je besloten om zijn of haar begeleider te zijn? Informeer je dan grondig over het leerproces vóór je hieraan begint.

Rijbewijs: welke opleidingen volgen?

Sinds de zesde staatshervorming behoort de rijopleiding tot de bevoegdheden van de Gewesten. Met als gevolg dat de manier waarop je je rijbewijs haalt enigszins anders is in de drie Gewesten. We zetten even alles op een rijtje, Gewest per Gewest …