Image
Zin om de mythische Renault 4L te (her)ontdekken en er zelf een ritje mee te maken? Dat kan, maar dan moet je je wel zo snel mogelijk inschrijven.


Om de verjaardag van de iconische 4L in stijl te vieren, nodigt de Renault 4 club van België je uit om zelf eens met deze mythische wagen te rijden. Afspraak in het weekend van 11 en 12 september in het Automobielmuseum van Leuze-en-Hainaut (Mahymobiles).


In navolging van de reclamecampagne van 1961 met de slogan “Neem het stuur", stelt de Belgische club voor om zelf eens met een Renault 4 te rijden door deel te nemen aan hun “Terug achter het stuur”- actie! Clubleden stellen hun 4L ter beschikking voor een ritje in de buurt van Leuze met vertrek aan het bekende automobielmuseum Mahymobiles. Een unieke gelegenheid om nog eens de sensatie te ervaren van het rijden met de auto waarmee je misschien zelf nog hebt rondgetoerd.


Renault 4
(Terug) achter het stuur van de iconische 4L!


Aangezien het aantal deelnemers beperkt is, vragen de organisatoren van het evenement wel om je op voorhand in te schrijven via de website van de club: www.r4l-club.be. Duid aan op welke dag je wenst te komen en met hoeveel deelnemers. Geef ook aan of je een ritje wenst te maken of gewoon wenst deel te nemen aan de andere activiteiten.

Je krijgt dan via mail een ontvangstbevestiging van je inschrijving. En dat is nog niet alles! Je kan ook deelnemen aan de verkiezing van de mooiste en de sympathiekste Renault 4 van de tentoonstelling. Tijdens deze twee dagen geniet je bovendien van een lager tarief voor de toegang tot de prachtige Mahy-verzameling. Voor de gelegenheid wordt deze verzameling uitgebreid met enkele mooie en erg zeldzame Renault 4-modellen. Als kers op de taart ontvangt elke deelnemer een fraai welkomstgeschenk.

Schrijf je dus snel in en blaas samen zestig kaarsjes uit ter gelegenheid van deze toch wel bijzondere verjaardag!


Een club met passie

In 2008 vatte een gepassioneerde Renault 4-liefhebber het idee op om de eerste website te maken, gewijd aan deze mythische wagen. De club kreeg de naam “4L-Belgium” en het doel was om een Belgisch netwerk van R4-enthousiastelingen uit te bouwen en ze met elkaar in contact te brengen. Al snel telde de groep tientallen aficionado’s (zowel Nederlandstaligen als Franstaligen) die samen ritjes doorheen het hele land organiseerden.

Renault 4


In 2010 kreeg de club meer structuur en werd de vzw “R4L club van België” opgericht. De vereniging organiseert bijeenkomsten en ondersteunt de leden om de R4 als historisch patrimonium te bewaren.

Amper één jaar na de oprichting van de vzw organiseerde de club een grote tentoonstelling in Autoworld Brussels ter gelegenheid van de 50ste verjaardag van de Renault 4. Meer dan 40 verschillende modellen van de R4 werden er tentoongesteld, een bewijs van de grote diversiteit van het R4-gamma.

Sindsdien is de R4L club van België alleen maar gegroeid. Vandaag telt die meer dan honderd leden voor wie passie, gezelligheid en solidariteit de rode draad vormen tijdens al hun bijeenkomsten. De viering van de 60ste verjaardag van de Renault 4 in 2021 betekent dus een nieuwe mijlpaal in het bestaan van de club.


Een groep enthousiastelingen.


Touring en de Renault 4


Touring Wegenhulp Renault 4


Hoe zouden we over de 4L kunnen spreken zonder te verwijzen naar de bekende gele wagentjes van je favoriete mobiliteitsclub? De eerste Renault 4 was de “4 CV” die officieel werd voorgesteld op het Autosalon van Brussel in 1958. In juli 1960 verscheen de auto voor het eerst in België in de gele kleuren van Touring. 25 wegenwachters reden er toen mee rond. In 1963 waren dat er al 140. Vanaf 1963 werd de 4 CV geleidelijk vervangen door de 4L die tot aan het begin van de jaren 90 in dienst zou blijven. Op zijn beurt werd de 4L toen opgevolgd door de R19.

Touring Wegenhulp Renault 4


Pechverhelping Touring ook voor oldtimers

Heb je een probleem met je oldtimer? Onze pechverhelping Go België dekt ook je oldtimer, zelfs als die bij je thuis op de oprit staat.