Image
Saint-Barthélémy: Saint Tropez in de Caraïben
Saint-Barthélémy in de Caraïben, de topbestemming voor celebrities en de jetset.

Saint-Barthélémy, Saint Barth voor intimi, ligt op amper 25 km van Sint Maarten en is de tropische versie van de Côte d’Azur maar dan nog een maatje exclusiever. De beste restaurants en hotels van de ganse Caraïben bevinden zich zonder enige twijfel op dit kleine eiland (21 km2).

 

Alles wat op dit eilandje te verkrijgen is, wordt geïmporteerd met als gevolg dat je diep in de buidel moet tasten om hier op hotel te verblijven, op restaurant te gaan of een villa te huren. Wie toch wil proeven van dit uitzonderlijke plekje, kan overwegen om buiten het hoogseizoen te komen. Overnachtingen kosten dan makkelijk tien keer minder.

Alternatief: combineer een vakantie op Sint Maarten met een daguitstap of weekendje Saint-Barthélémy. Oversteken doe je per schip of vliegtuig (15 minuten).

 

Behalve de vele tophotels en luxueuze villa’s telt het eiland een aantal kleine, gezellige dorpjes met winkeltjes en delicatessenzaken. Op Saint Barth is het altijd rustig (ongeacht het seizoen), is er geen hoogbouw, zijn er geen fastfoodketens of opdringerige verkopers en op straat zal je zelden of nooit een agent zien.

 

Criminaliteit is er onbestaande – de auto’s en huizen gaan zelden op slot – en de beroemdheden die hier een stulpje in de zon hebben, worden zelden belaagd door paparazzi. Kortom, Saint-Barthélémy is een exclusieve bestemming; onuitwisbare indrukken gegarandeerd.

 

4 must do’s Saint-Barthélémy

  1. Celebrities kijken maar ze niet storen (noch fotograferen)

  2. Culinair genieten: van Creools tot Franse topgastronomie

  3. Naar het strand in Colombier, St. Jean of Gouverneur

  4. Shopping op hoog niveau in Gustavia

 

Praktische info:

  • Officiële website: www.saintbarth-tourisme.com
  • Lokale munteenheid: euro
  • Reisdocumenten: identiteitskaart (als je enkel dit eiland bezoekt)
  • Tijdszone: GMT -4
Deel deze inhoud