Image
Skiën op ‘echte’ sneeuw in eigen land
Een overzicht van de vijf plaatsen in eigen land of net over de grens waar altijd sneeuw ligt!

Zelfs als de winter het laat afweten, draaien de sneeuwkanonnen overuren op de indoor skibanen. Kan je de adrenaline niet langer onderdrukken en wil je ook als er geen sneeuw ligt op ‘echte’ sneeuw skiën of snowboarden? Overweeg dan eens om koers te zetten naar een van de volgende vijf overdekte pistes in eigen land of net over de grens.

 

1. Ice Mountain, Komen (B)

 

Dit complex beschikt over twee pistes (85 en 210 meter lang) met sleepliften en roltapijt. In deze overmaatse koelkast ligt altijd zo’n 40 à 60 cm ‘verse’ sneeuw. Opgelet evenwel: personen zonder ervaring worden niet toegelaten op de piste. Voor hun eigen veiligheid en die van anderen wordt hen gevraagd om ter plaatse twee uren les te volgen. Informeer op voorhand.

2 uren vrij skiën (zonder materiaal, volwassenen): 29 euro

 

2 & 3. Skidôme, Rucphen en Terneuzen (NL)

 

Skidôme bestaat deze maand exact 20 jaar en heeft faciliteiten net over de grens in Terneuzen (30 minuutjes van Gent) en Rucphen (30 minuutjes van Antwerpen). In Terneuzen zijn er 2 pistes waarvan de grootste 220 meter lang is. In Rucphen zijn er 3 pistes met een maximale lengte van 160 meter.

2 uren vrij skiën (zonder materiaal, volwassenen): 27,50 euro

 

4. Snow Valley, Peer (B)

 

Snow Valley beschikt over maar liefst 3 pistes, waarvan de langste 235 meter meet. Eén piste is voorbehouden voor snowboarders: Boarders Paradise. Compleet met half pipe, high jumps en rails. Vergeet je actiecamera niet.

2 uren vrij skiën (zonder materiaal, volwassenen): 33 euro

 

5. Snowworld, Landgraaf (NL)

 

Snowworld is naar eigen zeggen de grootste overdekte sneeuwhal ter wereld (qua oppervlakte, niet qua lengte van de pistes). Er zijn 5 pistes (maximale lengte: 520 meter) en 8 liften waaronder vier 4 roltapijten en een 6-persoons stoeltjeslift. Er is tevens een funpark met meer dan 10 verschillende obstakels. Spektakel verzekerd.

2 uren vrij skiën (zonder materiaal, volwassenen): 33,95 euro

 

3 Tips voor je vertrekt

 

  1. Het vriest al gauw 5 graden in zo’n indoor skihal, dus voorzie warme kledij en vergeet je skihandschoenen niet want die zijn verplicht en kun je ter plaatse niet huren.
  2. Check vooraf de toegangs- en huurprijzen en boek eventueel je tickets online. Vermijd bijgevolg onaangename verrassingen aan de balie. En misschien zijn er wel promoties.
  3. Niet alle indoor skipistes laten onervaren skiërs toe: check op voorhand of je al dan niet ter plaatse ski- of snowboardlessen moet nemen.
Deel deze inhoud