Image
Verkeersdrukte in de winter

Vermijd verkeersdrukte en dure tankbeurten op weg naar je skibestemming.

De meeste Belgen gaan tijdens de krokusvakantie op wintersport. Valt onze schoolvakantie samen met die van Nederland, Duitsland en of Frankrijk, dan levert dat automatisch files op richting wintersportgebieden.

Daarom publiceert Touring elk jaar haar kalender met verkeersdrukte voor de krokusvakantie. Raadpleeg die voor je vertrek, en stem je vertrekuur af op een iets rustigere periode om het grootste fileleed te vermijden. Hou ook de laatste weersberichten in de gaten om niet voor verrassingen te komen staan. Denk bijvoorbeeld aan een gesloten pas bij hevige sneeuwval.

Wie wil besparen op brandstofkosten, doet er goed aan om ons overzicht van brandstofprijzen in Europa te raadplegen voor vertrek. Gebruik onze routeplanner en houd rekening met het rijbereik van jouw auto om in te schatten waar en wanneer je het voordeligst kan tanken. Op een volle tank kan dat aardig wat euro’s verschillen.

Tot slot kan je de verkeersregels van de landen die je doorkruist even nalezen. Of de specifieke voorschriften voor winterbanden in Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk of Italië even raadplegen. Een verwittigd man is er immers twee waard. Goede reis, en veel skiplezier.

Deel deze inhoud