Image
kinderen spelen

Binnenkort is het vakantie! Geen zin om je in het carnaval te storten? Bekijk dan vlug onze ontspannende en originele alternatieven!

1. Bekijk de beste animatiefilms

Elk jaar wordt het Anima festival gehouden in Brussel, dat zowel door kinderen als volwassenen wordt gesmaakt. De editie van 2018 vindt plaats tijdens de krokusvakantie, van 9 tot 18 februari. Dit is dé gelegenheid om animatiefilms vanuit de hele wereld te bekijken en je oogappels in te schrijven voor creatieve activiteiten zoals de gratis animatieworkshops voor kinderen van 5 tot 12 jaar. Reserveer je plaatsen van tevoren!

Leeftijdscategorie: alle leeftijden.

2. Los raadsels op en ontsnap in minder dan een uur

Houden jij en je kids van raadsels en denkspelletjes? Dan zul je dol zijn op Escape Game. Het principe is eenvoudig: je zit een uur opgesloten in een kamer - soms langer, afhankelijk van de plaats - en je moet hieruit zien te ontsnappen. Hoe? Door aanwijzingen te vinden die verstopt zitten in de kamer en waarmee je de raadsels kunt oplossen. Door het laatste raadsel op te lossen, kun je de deur openen.

Leeftijdscategorie: 10 jaar en ouder in functie van de Escape Games.

3. Ga indoor skiën

Zin om te skiën? Daarvoor hoef je zeker niet naar de bergen! Voor indoor skiën hoef je maar één dagje verlof te nemen en keer je terug naar huis om de warmte op te zoeken. Het is ook een uitstekende manier voor beginnende skiërs om wat zelfvertrouwen te krijgen. Leeftijdscategorie: vanaf 7 jaar.

4. Haal je gezelschapsspelletjes boven

De maand februari is niet bepaald mild. Het is nog winter, het regent, het is koud en je hebt niet altijd de puf om naar buiten te gaan. Waarom dan geen gezelschapsspel spelen met de kids? Heb je er geen in huis? Dan kun je er een kopen natuurlijk, maar je kunt er ook eentje huren in een spelotheek in de buurt. Je zal er versteld van staan hoeveel plezier je ‘gedigitaliseerde’ kroost  beleeft aan een ‘gewoon’ spelletje!

Leeftijdscategorie: 3 jaar en ouder in functie van het spel.

5. Ontdek je streek

Is het mooi weer en kriebelt het om eropuit te trekken met de kinderen? Je kunt altijd een bezoekje brengen aan je eigen streek. Je hoeft helemaal niet ver te gaan om prachtige dingen te ontdekken. Bij de dichtstbijzijnde dienst voor toerisme zullen ze je zeker kunnen helpen!

Leeftijdscategorie: alle leeftijden.

6. Kook met het gezin

Heb je tijd vrij? Regent het en blijf je liever knus binnen? Laat je kinderen dan een taart of hun favoriete gerecht maken. De kans bij uitstek om gezellig iets samen te doen met je gezin en daarna te smullen.

Leeftijdscategorie: alle leeftijden.

7. Ontdek de prehistorie

Zin om meer te weten te komen over onze voorouders en de geschiedenis van de mensheid? Zet dan koers naar het Prehistomuseum dat volledig in het teken staat van de prehistorie. Het bijzondere aan dit museum is dat de meeste zaken buiten te zien zijn. Je gaat er dus best niet naartoe bij regenweer. Neem zeker ook een kijkje bij ‘Evolutie’, een groen doolhof waarin je stap voor stap de verschillende fasen van de ontwikkeling van de mens ontdekt.

Leeftijdscategorie: vanaf 4 jaar.

8. Have fun met wetenschap

Niet in de stemming om je onder te dompelen in het verleden? Dan kan een uitstapje naar Technopolis, het doe-centrum voor wetenschap en technologie, je misschien wel bekoren. Groot en klein kunnen hier op een speelse en plezierige manier alles over wetenschap en technologie ontdekken. Je kunt er een 3D-printer uittesten of vijf meter boven de grond op een kabel fietsen!

Leeftijdscategorie: vanaf 4 jaar.

9. Ga op schattenjacht

Schattenjachten, kinderen zijn er dol op. Tijdens de krokusvakantie kunnen kinderen en hun ouders uitzonderlijk een ondergrondse speurtocht doen in het Coudenbergpaleis onder het Koningsplein. Het doel? De code van Kareltje terugvinden. Die heeft hij namelijk nodig om zijn ketting van de orde van het Gulden Vlies terug te krijgen! Elk deelnemend kind krijgt een rugzakje met materiaal om de opdracht tot een goed einde te brengen. Aan het eind van het spel krijgen de kinderen een kleine beloning! Opgelet, reservatie verplicht!

Leeftijdscategorie: van 5 tot 8 jaar.

En dit is niet alles! Heb je in deze lijst toch niet gevonden wat je zocht? Neem dan zeker een kijkje op specifieke websites zoals wattedoen.be of out.be.

Deel deze inhoud