Image
Bezoek het kasteel van Chimay
Win een Family Pack voor het kasteel van Chimay en maak een leuke uitstap met het hele gezin.

Op amper 20 km van de meren van l’Eau d’Heure vind je het boeiende kasteel van Chimay. Touring en intoHistory nodigen je uit voor een ludieke gezinsuitstap. Je ontdekt om de te beginnen de tot de verbeelding sprekende en duizend jaar oude vesting, de vroegere ophaalbrug, diepe waterput en versterkte toren.  Ook het kasteel zelf dat nog steeds door de prinsen bewoond wordt, kan je bezoeken.

Door de majestueuze inkomhal kom je in de wapen- en receptiezalen. Het prachtige theater doet denken aan het hof van Marie-Antoinette in Versailles. Beroemdheden als José van Dam en Yehudi Menuhin hebben hier nog niet zo lang geleden optredens verzorgd.

Jonge bezoekers worden extra verwend met leuke en educatieve activiteiten : er worden spannende verhalen verteld, er is een spokenzoektocht  en de kleine ridder Enguerrand (virtuele gids op iPad) neemt de kids persoonlijk mee op sleeptouw voor een ontdekkingstocht in het kasteel.

In het theater is er een 3D film en het bezoek wordt afgerond met een treinritje door het park, de prinselijke stad en langs de vijvers van Virelles.

Overnachten in gîtes met een verhaal

Waarom niet enkele dagen naar de omgeving van les ‘Lacs de l’Eau d’Heure’ en van Chimay trekken?  Je vindt heel wat logeeradresjes in de omgeving, wij stellen je twee mooie gîtes ‘met een verhaal’ voor.

Le domaine de Saint-Roch nabij Couvin was ooit een belangrijke smederij. Je vindt er kleine en grote gîtes in een groot park. Wil je echt een nacht onder de sterrenhemel beleven, dan is de trendy ‘WaterBubble’ aan de vijver iets voor jou.

Je komt hier in een prachtige omgeving terecht met de Neptunus grotten en de stoomtrein van Mariembourg in de onmiddellijke buurt.  De prijzen voor een kamer variëren van € 60 tot € 120 per nacht.

Image
Doamine St Roch

De kasteelhoeve van Macon dateert uit de periode van de godsdienstoorlogen. Mooi gerenoveerd en gelegen in het centrum van een rustig dorpje. Vandaag vind je hier 14 appartementen. Wil je er een romantisch interludium van maken, vraag dan naar de oude torenkamer in het hoofdgebouw!

Macon ligt tussen de meren van Eau d’Heure en Val Joly. De prijzen variëren van € 60 tot € 120 per nacht.

Image
Chateau Macon
Deel deze inhoud