Image
apps voor wintersporters
De echte wintersporters zijn er al weken of maanden mee bezig: sneeuwhoogtes checken, de regio virtueel verkennen enz. Deze 5 apps kunnen daarbij helpen.

Is het aftellen naar jouw volgende wintersportvakantie al begonnen en check je nu reeds meermaals per dag de sneeuwhoogtes op jouw bestemming? Dan doen wij er nog een schepje bovenop met deze 5 gratis apps.

SkiReport.com

Vergis je niet, deze app spreekt meerdere talen, waaronder het Nederlands en Frans. Deze bijzonder populaire app is goed voor sneeuwhoogtes, webcams en weersverwachtingen in meer dan 2000 skigebieden wereldwijd. Ideaal als je wil weten waar de sneeuw ligt en ter plaatse – of op voorhand – naar de beste skicondities wil speuren. De app wordt tijdens het skiseizoen dagelijks geüpdatet.

Bergfex/Ski

Ook deze app is meertalig en populair bij fervente wintersporters. De gratis versie biedt uitgebreide informatie en kaarten van skigebieden in onder meer Oostenrijk, Duitsland, Zwitserland, Italië, Frankrijk en zelfs Slovenië. In de betaalversie – bergfex/Ski PRO (3,49 euro) – krijg je er de gedetailleerde weersvoorspellingen bij alsook toegang tot meer dan 5000 webcams en een hoop instructiefilmpjes voor wie zijn/haar skills wil verfijnen.

Ski Tracks Lite

Ook van deze app bestaat er een gratis versie en een betaalversie: Ski Tracks (1,09 euro). Beide apps spitsen zich toe op wat je tijdens de dag op de pistes uithaalt: maximaal behaalde snelheid, afgelegde afstanden, hoogte, hellingsgraad van de diverse pistes, het aantal keer dat je een lift hebt genomen, etc. Met de betaalversie kun je je skitrajecten exporteren naar Google Earth zodat je een en ander thuis nog eens kunt bekijken.

Trace Snow

Deze gratis app is een alternatief voor Ski Tracks Lite en wordt naar verluidt zelfs door professionals gebruikt. De app is uniek omdat deze gekoppeld wordt met een specifieke sociale netwerksite, waardoor je je vrienden kunt uitdagen en zelfs afdalingen kunt vergelijken in 3D.

Snoww

Snoww is net als Trace Snow een zogeheten sociale skitracking app. Kortom, ook met deze app kun je je avonturen delen en je gezelschap uitdagen. Handig als je de app in groep gebruikt: een ‘verloren’ skiër vind je al gauw terug via de GPS-gegevens. Valsspelen of ergens lui liggen zonnen in plaats van kilometers sneeuw carven, zit er met deze app helaas niet meer in.

De voor- en nadelen

Het grote voordeel dit skiseizoen is dat er geen roamingkosten meer worden doorgerekend in de landen van de EU. Het nadeel evenwel is dat de zogeheten ‘tracking’ apps intensief gebruik maken van de GPS-functie met als gevolg dat de levensduur van de batterij aanzienlijk slinkt. En opgelet: Zwitserland behoort niet tot de EU!

Meer informatie over gebruik van roaming en internet in het buitenland.

Deel deze inhoud